Rusija į „Euroviziją“ siunčia popscenos sekso simbolį

„Eurovizijos“ konkurso gerbėjų vėlų ketvirtadienio vakarą laukė staigmena – Rusijos muzikos apdovanojimų ceremonijoje netikėtai atskleista, kas šiai šaliai atstovaus 2016-ųjų „Eurovizijos“ konkurse.

S.Lazarevas – vienas populiariausių Rusijos atlikėjų.<br>„ViDA Press“ nuotr.
S.Lazarevas – vienas populiariausių Rusijos atlikėjų.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-11 05:52, atnaujinta 2017-09-30 03:44

Kaip ir keletą ankstesnių metų, Rusija nerengė viešos atrankos į „Euroviziją“ – kas gegužę keliaus į Stokholmą, nusprendė šios šalies valstybinio TV kanalo vadovai ir prodiuseriai.

Lapkričio 16-ąją savo vaizdo klipo pristatyme žinomas dainininkas Filipas Kirkorovas pranešė, kad jis ir graikų kompozitorius Dimitris Kontopoulos rūpinsis Rusijos pasirodymu konkurse 2016-aisiais, tačiau neatskleidė, kas dainuos scenoje.

Ketvirtadienį paslaptis išaiškėjo – įteikiant apdovanojimą dainininkui Sergejui Lazarevui, buvo pranešta, kad būtent jis pasirinktas šalies atstovu „Eurovizijoje“.

„Man tai bus didelė garbė“, – netrukus socialiniuose tinkluose žinią patvirtino 32-ejų S.Lazarevas. Kokią dainą jis atliks „Eurovizijoje“, kol kas nepranešama.

S.Lazarevas – vienas populiariausių Rusijos atlikėjų, aktorių ir TV laidų vedėjų. Dar paauglystėje į šou pasaulį įsiveržęs rusas ypač išgarsėjo 2001-aisiais – kai su bendražygiu Vladu Topalovu įkūrė grupę „Smash!“, sulaukusią populiarumo ne tik Rusijoje, bet ir Azijoje.

Grupės karjera rūpinosi buvęs George'o Michaelo vadybininkas Simonas Napier-Bellas, tačiau 2004-aisiais „Smash!“ iširo, nuo to laiko S.Lazarevas sėkmingai tęsia solinę karjerą.

Aktoriaus išsilavinimą turintis atlikėjas vaidino keliuose populiariuose muzikiniuose spektakliuose, veda TV laidas, buvo Ukrainos TV šou „Balsas“ teisėjas ir mokytojas. Jis yra išleidęs keletą solinių albumų, kuriuose daugiausia skamba kūriniai anglų kalba, bendradarbiavęs su JAV reperiu T-Pain ir žinomu britų prodiuseriu Brianu Rawlingu.

Keletą metų su populiaria TV laidų vedėja Lera Kudriavceva draugavęs dainininkas turi merginą, tačiau jos tapatybė Rusijos žiniasklaidai kol kas nežinoma. Dėl puikios išvaizdos ir didelio populiarumo tarp merginų S.Lazarevas dažnai vadinamas Rusijos popscenos sekso simboliu.

Gimtinėje dainininkas sulaukia ne tik komplimentų, bet ir kritikos – pavyzdžiui, dėl noro dainuoti angliškai, reiškiamo palaikymo lytinėms mažumoms, taip pat – interviu, kuriame prisipažino nesijaučiantis gerai dėl Krymo prijungimo prie Rusijos. Tiesa, vėliau S.Lazarevas teigė, kad pastarasis interviu televizijai buvo klaidinamai sumontuotas.

Į „Euroviziją“ S.Lazarevas jau bandė patekti 2008-aisiais, tačiau tada atrankoje nusileido dainininkui Dimai Bilanui, kuris pelnė iki šiol vienintelę Rusijos pergalę didžiausiame Europos dainų konkurse.

Kas „Eurovizijoje“ 2016-aisiais atstovaus Lietuvai, paaiškės kovo pradžioje. Konkurso atrankoje dalyvaus nemažai žinomų šalies atlikėjų – Erica Jennings, Ruslanas Kirilkinas, Jurgis Brūzga, Donatas Montvydas, Rūta Ščiogolevaitė ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.