Albumo apžvalga. Miley Cyrus „... And Her Dead Petz“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2015, 11:23 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 11:12 PM

Tai albumas, apie kurį buvo kalbama daug. JAV popmuzikos chuliganė Miley Cyrus MTV apdovanojimų ceremonijoje nė iš šio, nė iš to paskelbė, kad naujas jos albumas išleistas. Be jokių anonsų, reklamos kampanijos išleistas įrašas, kuris dar ir nemokamas – labai neįprastas reikalas muzikos pasaulyje, bet Miley nusiteikusi parodyti, kad nuo šiol viską darys savaip.

Ir kalba čia – ne tik apie sulaužytas popmuzikos verslo taisykles ir nuolat rodomas nuogas krūtis. Ankstesnis Miley albumas „Bangerz“ buvo įrašytas už porą milijonų JAV dolerių, šis – vos už 50 tūkstančių. Ankstesniam beveik visas dainas parašė žinomi prodiuseriai, šiame beveik visas kūrė ji pati.

Tačiau daugelį jų padėjo įrašyti Wayne'as Coyne'as iš vienos keisčiausių JAV grupių „The Flaming Lips“, vieną kūrinių „Tiger Dreams“ – ne mažiau avangardą mėgstantis atlikėjas Ariel Pink. Šie vardai lyg ir rodo, kad Miley iš komerciško popso pasaulio nori pabėgti į rimčiau vertinamos, psichodelinės, didmiesčių hipsterių mėgstamos muzikos vandenis.

Tai nebūtų visiška tiesa, nors maišto, net jei ir suvaidinto, čia – tikrai per akis. Viena dainų vadinasi „I'm So Drunk“ („Aš tokia girta“), o keiksmažodžių – tiek, kiek per visą savo karjerą neištars, pavyzdžiui, švarioji ir mandagioji Taylor Swift.

Iš kitos pusės, tokios dainos kaip „Karen Don't Be Sad“, „Space Boots“ ir „Fweaky“ smarkiai primena kad ir Lanos Del Rey muziką. Tie, kurie tikėjosi, kad Miley dabar pradės kurti 25 minučių trukmės sunkiojo metalo dainas estų kalba (žinant W.Coyne'o reputaciją, tai nestebintų), liks nusivylę.

„...And Her Dead Petz“, skirtas trijų Miley augintinių atminimui, yra neįprasta, provokuojanti, kiek psichodelinė, bet vis dėlto popmuzika. Kol kas akivaizdus tikslas – parodyti, kad ši mergina nėra už virvučių tampoma scenos lėlė. Ir jis tikrai pasiektas.

Įvertinimas – 9 iš 10.

Naujasis M.Cyrus vaizdo klipas „BB Talk“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.