Lietuvoje pirmąsyk gros stilingasis prancūzas Maxence'as Cyrinas

M.Cyrinas unikaliai interpretuoja žinomus popmuzikos hitus.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
M.Cyrinas unikaliai interpretuoja žinomus popmuzikos hitus.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2015, 11:05 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 9:26 PM

Meistriškai valdantis savo mylimą instrumentą, unikalaus talento pianistas Maxence'as Cyrinas pagaliau pasirodys ir Lietuvoje. Kovo 3 dieną Vilniaus kongresų rūmuose įvyksiantis koncertas užburs tiek išrankius muzikos mylėtojus, tiek populiaresnės muzikos mėgėjus.

Tokių svarbių muzikos pasaulio atlikėjų kaip „The Pixies“, Moby, „Depeche Mode“, Beyonce kūriniai, aranžuoti M.Cyrino, yra žinomi visame pasaulyje. Melodingi, jausmingi subtilūs kūriniai fortepijonui pritaikomi orginaliai ir savitai, tačiau visada – išlaikant jų tikrąją „dvasią“.

Lietuvos publikai bus pristatytas septintasis prancūzų atlikėjo albumas „Novö Piano II“. Tai emocionalus ir žaismingas muzikinių kūrinių rinkinys, nė kiek ne mažiau įvairus ir stebinantis, nei kiti jo albumai. Šį kartą M.Cyrinas savaip interpretuoja 80-ųjų ir 90-ųjų repertuarą: nuo „The Cure“ iki Björk, įrodydamas, kad yra nesustabdomas netikėtų aranžuočių meistras.

Nuo vaikystės klasikinį fortepijoną studijavusiam prancūzui, vėliau tapusiam vienu iš elektroninės muzikos Prancūzijoje pradininkų, nesvetima nei populiarioji, nei technomuzika, nei pats tikriausias rokas. M.Cyrinas yra išskirtinis savo, kaip atlikėjo įvairiapusiškumu. Savo kūryboje ir interpretacijose jis varijuoja tarp elektronikos ir klasikos, fortepijono ir sintezatoriaus, kamerinio atlikimo ir orkestro, tuo išsiskirdamas iš kitų pianistų.

Muzikantas teigia, kad ir įkvėpimo jis semiasi tiek iš F.Chopino ir romantikų, tiek iš modernizmo, nepamiršdamas ir prancūziškų šansonų bei džiazo.

Ne paslaptis, kad atlikėjo vardas dažnai siejamas su mada – jo kuriami garso takeliai jau yra tapę mados pasaulio guru pristatymų tendencija. M.Cyrino muzika papildo tokių mados grandų kaip „Chanel“, „Hermes“, „Valentino“ naujų kolekcijų pristatymus. Jo sukurta ir dažnai paties atliekama muzika tampa svarbia ir autonomiška mados pasirodymo dalimi.

M.Cyrino atliekama Beyonce daina „Crazy In Love“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.