Albumo apžvalga. „a-ha“ „Cast In Steel“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2015, 1:51 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 12:12 PM

Šis norvegų grupės „a-ha“ istorijos puslapis – savaip juokingas. 2010-aisiais ji surengė pompastiškas ir net kiek graudžias atsisveikinimo gastroles – kurių metų grojo ir Lietuvoje. Neprabėgus nė penkeriems metams, grupė vėl susibūrė ir groja toliau. Baigėsi pinigai? Turbūt ne, bet akivaizdu, kad vokalisto Morteno Harketo ir kitų grupės narių soliniai darbai nė iš tolo neprilygsta jau 30 metų žinomos „a-ha“ populiarumui.

Yra paklausa – yra ir pasiūla. Muzikos versle – viskas paprasta ir kiek ciniška. To nepasakysi apie pačią muziką, kurią „a-ha“ visada kūrė puikiai. Trys norvegai yra tikri svajingos popmuzikos supermenai, ir šios etiketės dešimtasis albumas „Cast In Steel“ tikrai nenuplėš.

Nesvarbu, kad dažnai tai kiek primena 1989-aisiais surengtą mokyklos žiburėlį – dainoje „Forest Fire“ klavišinių instrumentų garsai yra tokie senamadiški, kad net linksma. Tačiau pabandykite nepasiduoti baladžių „Cast In Steel“ ar „Under The Makeup“ grožiui – simfoninis orkestras, vis dar nuostabiai aukštas, tyras ir švarus M.Harketo balsas, dramatiški fortepijono dūžiai. Tai dainos, kokių pavydėtų bet kas.

Kai kur išlenda grupės neslepiama meilė senajai britų „Depeche Mode“ kūrybai („Mythomania“), nors greitesnio tempo dainos (pavyzdžiui, „Door Ajar“) kartais atrodo banalokos ir studijoje „iškentėtos“.

Kai kurie eksperimentai su elektronika („Giving Up The Ghost“) irgi atrodo nevykę. Bet kai „a-ha“ imasi jausmingos melancholijos, kaip dainoje „Goodbye Thompson“, jiems galima atleisti visus ankstesnius apsimelavimus.

Įvertinimas – 8 iš 10. „a-ha“ vaizdo klipas „Under The Makeup“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.