Grupės „HARK!“ misija – Lietuvoje nešti gospelų muzikos vėliavą

Nors gospelai yra bažnytinė muzika, šiandien šio žanro motyvus savo kūriniuose naudoja net ir patys populiariausi pasaulio atlikėjai. Gospelų muzika jau daugelį metų skamba ir Lietuvoje. Savo šalyje turime šio žanro ambasadorius – kolektyvą „HARK!“.

„HARK!“ sausio 7-ąją surengs koncertą Vilniuje.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
„HARK!“ sausio 7-ąją surengs koncertą Vilniuje.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2015, 1:19 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 4:10 AM

„Atstovaujame šiai muzikai visur, kur esam, viskuo, ką darom“, – sako kolektyvo vadovė Kristina Žaldokaitė.

Lietuvoje gospelų muzika pradėjo skambėti prieš trylika metų, tačiau patekti į šalies rinką šio žanro muzikai nebuvo paprasta.

„Gospelų muzikos atsiradimą ir augimą Lietuvos kultūroje stebėjau iš arti ir labai daug dirbau, kad šis džiaugsmo ir vilties šaltinis rastų savo klausytoją. Tuo metu tai buvo nauja, nepažinta, sulaukė pačių įvairiausių vertinimų“, – savo patirtimi dalijasi Kristina.

Pasak komandos „HARK!“, gospelai – tai džiaugsmo muzika. Kolektyvo nariai pasakoja, kad juos vienija džiaugsminga patirtis – net ir po ilgų repeticijų vėlai vakare komanda nenori skirstytis, o namo grįžta su plačia šypsena ir ramia širdimi.

„Gospelai tapo neatsiejama mūsų gyvenimo dalimi. Nors dainuojame įvairių stilių muziką, mūsų širdyse gyvena ilgesys būtent šiam žanrui. Jis skaidrina mūsų gyvenimą. Tvirtai tikime, kad teikia daug džiaugsmo ir klausytojams“, – atvirauja K.Žaldokaitė.

Paklausti, kaip kilo idėja susiburti į gospelų muzikos kolektyvą, „HARK!“ atsako, jog tai buvo gero bičiulio Arvydo Jofės iniciatyva.

Paraginti šio žinomo džiazo būgnininko, dainininkai susibūrė į komandą tam, kad gospelai grįžtų su jėga į Lietuvos scenas, bažnyčias bei klausytojų širdis.

Gospelų stiliaus muzika yra populiari ir pasaulinėje muzikos rinkoje. Gospelų chorus savo kūriniuose kvietė dainuoti tokios žvaigždės, kaip Michaelas Jacksonas, U2, Mariah Carey, Justinas Timberlake'as ir daugybė kitų. Bažnyčioje užaugo ir savo pirmuosius „vokalinius žingsnius“ žengė daug puikių dainininkų – Whitney Houston, Aretha Franklin, Beyonce, Katy Perry, Johnas Legendas ir kiti.

Kolektyvas „HARK!“ sausio 7 dieną kviečia į džiaugsmo kupiną koncertą „Endless Celebration“, kuris vyks Vilniaus klube „Tamsta“. Koncerto mintis – švęsti ir būti laimingiems reikia ne tik per šventes, bet ir visus metus.

„HARK!“ šiam koncertui ruošia naują programą, kurioje skambės ne tik naujausi šio stiliaus kūriniai, bet ir visiems pažįstamos giesmės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.