Sovietinės armijos dieną Dima Bilanas Vilniuje nedainuos

Šią žiemą į Lietuvą atvyksiantis Rusijos dainininkas Dima Bilanas turės pakeisti savo planus. Įtarimų ir diskusijų sukėlė planuoto jo koncerto data.

D.Bilanas – vienas populiariausių Rusijos dainininkų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Bilanas – vienas populiariausių Rusijos dainininkų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2015, 12:27 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 4:10 AM

Spalio viduryje dainininkas paskelbė, kad 2016-ųjų vasario 23-ąją dainuos Vilniaus koncertų salėje „Compensa“. Tai sukėlė daug klausimų – mat vasario 23-ąją anksčiau buvo švenčiama sovietinės armijos diena, kariška šventė Rusijoje minima ir dabar.

Rusijos muzikantų pasirodymai Lietuvoje, kurie vyksta Lietuvai svarbių ar sovietinių švenčių dienomis, vertinami labai dviprasmiškai – tokiose gastrolėse nesunku įžvelgti Rusijos propagandos veiksmus.

Kilus šurmuliui, nuspręsta D.Bilano koncerto datą pakeisti – jis toje pačioje salėje vyks diena anksčiau, 2016-ųjų vasario 22-ąją.

Koncerto rengėjai „Bravo Events“ lrytas.lt patvirtino, kad koncertas perkeltas būtent dėl politinių motyvų.

„Manome, kad D.Bilano pasirodymo data tebuvo atsitiktinumas. Mes patys, kai gavome pasiūlymą koncertą surengti vasario 23-ąją, nė nepagalvojome apie tą sovietinę šventę.

Tačiau koncerto datą nusprendėme pakeisti, kad visiems būtų ramiau ir nebūtų jokių bandymų šį renginį pateikti kaip politinį“, – sakė koncerto rengėjai.

Jie patvirtino, kad apie sprendimo priežastis informuoti ir D.Bilano atstovai – atlikėjas padėtį suprato ir sutiko pakeisti pasirodymo datą, nors tai nėra labai patogu nei jam, nei koncerto organizatoriams.

„Dėl to mes patirsime nemažai išlaidų. Atlikėjo kelionių grafikas jau buvo tiksliai suplanuotas, dabar jis vieną papildomą laisvą dieną praleis Vilniuje, reikės visą jo komandą apnakvindinti, maitinti“, – sakė D.Bilano koncerto rengėjai.

2008-aisiais „Euroviziją“ laimėjęs D.Bilanas – vienas populiariausių Rusijos atlikėjų. Lietuvoje jis yra viešėjęs keletą kartų – rengė koncertus įvairiuose šalies miestuose, o prieš metus mūsų šalyje filmavosi vaidybinėje juostoje „Muzika lede“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.