Albumo apžvalga. „Journey Of Mintyria“ „Didn't Drown“

Jaunų grupių su gitaromis Lietuvoje dabar tiek, kad pradedi įtarti, jog kažkur Vilniaus pakraštyje instrumentai parduodami su 90 procentų nuolaida. „Journey Of Mintyria“ – dar vieni pretendentai į žingeidžias ausis, ir tikrai ne patys blogiausi.

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-25 11:22, atnaujinta 2017-09-27 12:44

Manieringas pavadinimas, kuriame esantį žodį „mintyria“ sugalvojo patys muzikantai (suprask – minčių pasaulis) kol kas buvo ryškiausia, ką apie šią grupę buvo galima pasakyti. Šeši albumo „Didn't Drown“ kūriniai to labai radikaliai nepakeis.

Mat „Journey Of Mintyria“ čia beveik visą laiką groja paprastą, lengvą, melodingą roką – be didelių pretenzijų ir, sprendžiant iš skambesio, įrašytą nelabai brangiai. Kiek aštriau ir energingiau skamba tik kūrinys „New Wave“ – visa kita yra lyg studentiškas pasigrojimas prie laužo, tik elektriniais instrumentais.

Titulinė daina ir kūrinys „Cowboys“ išduoda ir grupės meilę kantri muzikai – jos visai tiktų į ją irgi nespjaunančiam Sauliui Prūsaičiui.

Žodžiu, toks ramus, rudeninis, neerzinantis įrašas. Tačiau tik „neerzinantis“, o ne sužavintis ar įtraukiantis. Tiek instrumentų skambesys, tiek balsas kol kas atrodo pernelyg „žali“ ir nenušlifuoti – kol kas „Journey Of Mintyria“ yra tiesiog „pusė velnio“ muzika. „Oho“ dar teks palaukti.

Įvertinimas – 6 iš 10. Daina „Different Sun“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.