Alinos Orlovos įrašą žymus britų kritikas paskelbė Metų albumu

„A.Orlova – lyg intensyvus žaibas, suderinęs ekstazę ir gedulą“, – taip apibūdinamas A.Orlovos darbas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„A.Orlova – lyg intensyvus žaibas, suderinęs ekstazę ir gedulą“, – taip apibūdinamas A.Orlovos darbas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2015, 12:16 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 6:00 AM

Albumas „88“, kurį įrašė Alina Orlova, yra geriausias muzikos darbas, išleistas 2015-aisiais.

Tokia nuomonė skelbiama britų interneto svetainėje theartsdesk.com. Ši nekomercinė interneto svetainė, gyvuojanti šešerius metus ir 2012-aisiais už puikų turinį pelniusi „Online Media Award“ apdovanojimą, publikuoja gerbiamų kritikų straipsnius apie muziką, kiną ir kitus menus.

Metų pabaigoje keletas svarbiausių svetainės kritikų pasirinko po vieną muzikos albumą, kurį paskelbė geriausiu 2015-aisiais.

A.Orlovos darbą savo Metų albumu pasirinko Kieronas Tyleris – muzikos kritikas, rašantis „Billboard“, „Mojo“ ir kitiems svarbiausiems pasaulio muzikos leidiniams.

„A.Orlovos albumo atmosfera yra užvaldančiai intensyvi. Ji – lyg intensyvus žaibas, suderinęs ekstazę ir gedulą“, – rašo K.Tyleris.

Ne vieną Alinos koncertą matęs britas pažymi, kad būtent „88“ yra albumas, kurio jis šįmet klausėsi dažniausiai.

Straipsnyje kritikas apgailestauja, kad Alina kol kas mažai žinoma britams, bet pažymi, kad vienas jos ankstesnių albumų buvo išleistas Prancūzijoje.

Trumpai A.Orlovos biografiją nupasakojantis K.Tyleris atkreipia dėmesį ir į A.Orlovos koncertus. „Koncertas Hamburge rugsėjį buvo nepamirštamas. Ji nekoncertavo, ji transliavo. Ji pati buvo muzika“, – rašo britas.

Kaip albumo trūkumus K.Tyleris mini „skystą“ prodiusavimą, skaitmeniniu būdu atliktą įrašą ir tai, kad vokalas kartais atrodo atsiskyręs nuo instrumentinio fono.

„Bet tai nesvarbu, nes balsas ir dainos taip neįprastai įtraukia. Albumas nėra tobulas, bet kas yra tobula?

Dainos – lietuviškos, angliškos, rusiškos. Trys dainos – įkvėptos Williamo Blake'o, Oscaro Wilde'o ir religijos filosofo Alano Wattso, pabrėždamos jos susižavėjimą mistika.

Pasiklausykite ir būsite akimirksniu sužavėti šių nepamirštamų melodijų ir gracingų bangų, įkvėptų Baltijos tradicijų“, – rašo K.Tyleris.

Šįmet išleisto albumo „88“ dainas kitų metų pradžioje bus galima išgirsti A.Orlovos koncertų ture.

Sausio pabaigoje vyksiančioje M.A.M.A. apdovanojimų ceremonijoje Alina pretenduoja laimėti Metų atlikėjos ir Metų alternatyvios muzikos atlikėjos titulus. Tiesa, jos albumas „88“ net nepateko į M.A.M.A. sudarytą geriausių metų albumų dešimtuką.

A.Orlovos daina „Sapnai“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.