Svarbiame Europos festivalyje – A. Orlova ir „Golden Parazyth“

Sausio viduryje Olandijos mieste Groningene jau trisdešimtą sykį vyks bene svarbiausias Europos muzikos talentų festivalis „Eurosonic Noorderslag“. Šįkart jame pasirodys ir žinomi Lietuvos atlikėjai.

Alina Orlova.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Alina Orlova.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Golden Parazyth“.<br>T.Bauro nuotr.
„Golden Parazyth“.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 31, 2015, 1:09 PM, atnaujinta Sep 26, 2017, 11:44 AM

„Eurosonic Noorderslag“ – renginys, kuriame prisistato perspektyviausi muzikos atlikėjai iš visos Europos. Šįmet jame vyks daugiau nei 340 koncertų – visame mieste įsikūrusiose salėse ir klubuose.

Planuojama, kad renginyje apsilankys apie 3900 muzikos verslo profesionalų – koncertų rengėjų, žiniasklaidos atstovų, įrašų leidėjų. Renginio metu tradiciškai vyks ir konferencija – daugiau nei 175 paskaitos ir diskusijos įvairiomis muzikinio gyvenimo temomis.

Šiais metais „Eurosonic Noorderslag“ duris po ilgos pertraukos pravers Lietuvos atlikėjai. Festivalyje pasirodymus, kuriais tikisi sudominti užsienio muzikos verslo veikėjus, surengs Alina Orlova ir duetas „Golden Parazyth“.

„Tai – puiki proga. Alina jau daug sykių yra koncertavusi užsienyje, bet „Eurosonic Noorderslag“ yra svarbiausia scena, norint siekti proveržio tarptautinėje muzikos rinkoje“, – sakė A.Orlovos vadybininkas Lauras Lučiūnas.

„Nekantriai laukiame šio pasirodymo ir su juo siejame daug vilčių“, – teigė duetas „Golden Parazyth“.

Tokia galimybė atsirado, nes šįmet festivalis ypatingą dėmesį skirs Centrinės ir Rytų Europos muzikos grupėms ir atlikėjams.

„Šioje Europos dalyje – jauniausi gyventojai ir sparčiausiai auganti ekonomika. Centrinė ir Rytų Europa nebėra paslaptis, tai nepaliesta, bet jau pasiruošusi rinka. Ji įsitvirtinusi ir nuolat besiplečianti, nuo Rygos naktinių klubų iki Katovicų hiphopo, nuo didžėjų Prahoje iki „indie-folk“ muzikos Taline.

Po šio festivalio terminus „Centrinė ir Rytų Europa“ reikės pamiršti, nes Europa – nuo Talino iki Lisabonos – yra viena didelė, jaudinanti rinka. Ir ji yra mūsų“, – skelbia festivalio rengėjai.

Net du atlikėjai iš Lietuvos koncertuos Groningene, nes festivalis bendradarbiauja su Europos talentų mainų programa ETEP, prie kurios prisijungė ir mūsų šalyje vykstantys muzikos festivaliai „Vilnius Music Week“ ir „Galapagai“.

Programos tikslas – skatinti Europos atlikėjų pasirodymus ne jų gimtosiose šalyse. Šįmet po šios programos vėliava įvyko 396 koncertai – 132 Europos atlikėjai iš 21 šalies grojo ETEP dalyvaujančiuose festivaliuose 31 valstybėje. Nuo 2003-ųjų vykstanti programa jau padėjo surengti 2690 koncertų.

„Eurosonic Noorderslag“ vykstantys koncertai suteikia atlikėjams daug galimybių būti išgirstiems už savo šalies ribų. 2015-aisiais net 300 festivalio koncertų buvo transliuojami 34 radijo stočių, priklausančių Europos transliuotojų sąjungai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.