Albumo apžvalga. Avicii „Stories“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2016, 9:00 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 2:31 PM

Švedų prodiuseris ir didžėjus Timas Berglingas (tikrasis Avicii vardas) – vienas populiariausių ir daugiausiai uždirbančių elektroninės muzikos atstovų. Kai klausaisi albumo „Stories“, akivaizdu, kad jis būtų nieko prieš uždirbti dar daugiau.

Į superžvaigždžių lygą prieš porą metų jį išstūmė daina „Wake Me Up“, kurioje buvo ryškių kantri stiliaus elementų (iš pradžių tai daug ką suglumino, bet paskui paaiškėjo, kad tai puikus sėkmės receptas). Naujausiame albume šį vaidmenį atlieka kūrinys „Broken Arrows“, įrašytas su kantri muzikos žvaigžde Zacu Brownu.

Viena vertus, Avicii neatrodo kažkuo labai išskirtinis. Bet tik iš pirmo žvilgsnio. Išlikdamas elektroninės muzikos kūrėjas, Avicii turi įdomų talentą Ibisos, Majamio ir Las Vegaso šokių aikštelėms sutvertus euforiškus ritmus suderinti su melancholija.

Komplimentų jis nusipelno ir už vokalistų pasirinkimą – greta superžvaigždės Chris Martino (iš grupės „Coldplay“) čia dainuoja ir kur kas mažiau žinomi, bet ne prastesni vokalistai Simonas Aldredas ir Alexas Ebertas. Beje, daina su garsiuoju britu Robbie Williamsu „The Days“ čia įdėta tik kaip papildomas kūrinys.

Šiek tiek pasikeitė ir muzikinės spalvos – albume yra net keletas kūrinių, išduodančių švedo meilę senajai „disco“ muzikai. Bet net ir ieškodamas naujovių, Avicii visada žiūri į aiškų tikslą – ši muzika turi įtikti kuo daugiau žmonių. Nė vienas albumo kūrinys pernelyg nenutolsta nuo komerciško popmuzikos skambesio.

Nieko nuostabaus – jauno kūrėjo talentą rašyti dainas radijui dar prieš porą metų pripažino legendinės grupės ABBA nariai, kartu su juo sukūrę himną „Eurovizijai“. Avicii puikiai žino, ką daro. Nekeldamas revoliucijų ir laikydamasis sėkmingos formulės, jis pamažu tampa vienu įtakingiausių pasaulio kūrėjų. Ir nepanašu, kad artimiausiu metu kažkas galėtų tai sustabdyti.

Įvertinimas – 8 iš 10. Avicii vaizdo klipas „Broken Arrows“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.