Albumo apžvalga. „Hurts“ „Surrender“

Britų duetas „Hurts“ kovo 11-ąją koncertuos Vilniaus salėje „Compensa“- jau ketvirtą sykį mūsų šalyje (ir antrą kartą Vilniuje) per penkerius metus, kas liudija nemenką jo populiarumą čia.

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2016, 11:55 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 10:42 PM

Prieš penkerius metus išgarsėjusi grupė tada surado labai patrauklią formulę – du gražūs kostiumuoti jaunuoliai grojo jausmingą, melodingą, svaigią elektroninę muziką ir kūrė labai stilingus vaizdo klipus. Lyg 30 metų jaunesni, prie laikmečio prisitaikę „Depeche Mode“ ir „Pet Shop Boys“ mokiniai.

Hitai „Wonderful Life“ ir „Stay“ buvo išties nuostabūs, bet jų sėkmę pakartoti buvo sunku. „Surrender“ – jau trečias grupės albumas, kuriame „Hurts“ pastebimai keičia strategiją.

Grupės subtilumas, atrodo, galutinai užleido vietą pompastikai. „Some Kind Of Heaven“, „Nothing Will Be Bigger Than Us“, „Why“ – trankūs, euforiški kūriniai lyg iš 1990-ųjų diskotekos, kuriuos sunku sieti su ankstesne „Hurts“ muzika. Net dainininko Theo Hutchcrafto balsas skamba griežčiau ir kiečiau.

Atrodo, kad „Hurts“ panoro konkuruoti su milijonus uždirbančiais didžėjais Davidu Guetta ir Calvinu Harrisu (su kuriuo, beje, yra dirbę). Labai keistas sprendimas, nes iki šiol jų koziriai buvo jausmingumas ir romantika.

Kai kur, pavyzdžiui, įspūdingoje baladėje „Rolling Stone“, pasigirsta senojo „Hurts“ stiliaus atspindžiai, bet didžioji albumo dalis sukurta pagal taisyklę „kuo garsiau rėki – tuo geresnė daina“.

Duetui (ir į „topų“ lenteles besidairantiems jo vadybininkams) gal tai atrodo teisinga, bet akivaizdu – „Hurts“ keičia veidą, ir tai patiks tikrai ne visiems.

Įvertinimas – 7 iš 10. „Hurts“ vaizdo klipas „Wings“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.