Pasikeitusi grupė „ba.“ surengs turą per Lietuvą

Po kelių mėnesių koncertinės tylos pristačiusi naują grupės narį, M.A.M.A Metų alternatyvos kategorijoje nominuota grupė „ba.“ skelbia apie turo „Saulėsužtemimas“ koncertus.

Grupė „ba.“ iš dueto virto trio.<br>A.Belikovo nuotr.
Grupė „ba.“ iš dueto virto trio.<br>A.Belikovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2016, 10:16 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 4:36 AM

„Žmonių energija, perduodama mums koncertų metu, ir jų reakcija į mūsų muziką yra neįkainojama. Po praėjusio turo labai laukėme naujojo, norime kuo greičiau susitikti su senais mūsų klausytojais ir galbūt sulaukti naujų.

Metai – nemažas laiko tarpas, tad norime parodyti ką per juos nuveikėme, kaip skambame dabar, o kiekvienas turas yra kaip mažas serialas – labai intensyvus ir net sekinantis laikotarpis, bet vos tik jam pasibaigus vėl ir vėl norisi grįžti į kelionę“, – pripažįsta „ba.“ nariai.

Vasario mėnesį prasidėsiančiam turui grupė „ba.“ suteikė būsimo singlo ir minialbumo pavadinimą: „Mėgstame smulkmenas, net tokias kaip rašyti kūrinio pavadinimą be tarpų, ir šįkart jomis išreiškiame tęstinumą.

„Saulėsužtemimas“ – tęstinė mūsų debiutinio albumo kūrinio „Juodaesi“ istorija, kol kas šiam kūriniui skiriame daugiausiai dėmesio. O Saulės užtemimas mums – labiau būsena nei visatos reiškinys. Tai – tarsi noras pamatyti saulės šviesą plika akimi, net žinant, kad ji degina“, – pasakoja Benas Aleksandravičius.

Po rudenį vykusios koncertinės pertraukos, kurios metu grupės „ba.“ nariai ilsėjosi, skyrė laiko apmąstymams, kūrė, repetavo bei pradėjo naujų dainų įrašus, praėjusių metų pabaigoje „LRT Opus Ore“ koncertų serijos metu jie savo klausytojus supažindino su nauju grupės nariu.

„Nuo pat pirmos dienos Maratas su ilgai lauktomis ir ieškotomis gyvos bosinės gitaros linijomis į grupės kūrybą atnešė kiek kitokio skambesio ir muzikinių sprendimų, kurių grupėje dar niekada nebuvo“, – pagyrų naujam grupės nariui negaili Jonas Butvydas ir B.Aleksandravičius.

„Net ir seni mūsų kūriniai yra dalinai pakeitę skambesį, tad turo metu nekantraujame pristatyti juos, naują grupės narį, naująjį mūsų minialbumą ir ruošiamės tradiciškai „parokinti“, – leistis į turą nekantrauja grupė.

Turo koncertai įvyks vasario 19 d. Klaipėdoje, bare „Kaštonas“, 20 d. Šiauliuose, „Blic“ bare, 26 d. Utenos kūrybinių industrijų centre „Taurapilis“, 27 d. Kauno „Lizde“, kovo 4 d. Alytuje, bare „Fenix“ bei kovo 17 d. Vilniuje, „Kablyje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.