J. Jankevičiaus pokštai supykdė V. Tarasovą: užvirė žodžių karas

Penktadienį Kaune vykusios muzikos apdovanojimų ceremonijos M.A.M.A. žiūrovus linksmino ne tik atlikėjų šou. Ryškų renginio akcentą sukūrė kartu su mylimąja Juste Arlauskaite-Jazzu jį vedęs komikas Justinas Jankevičius, juokeliais negailestingai vanojęs Lietuvos garsenybes.

J.Jankevičius ir Jazzu (kairėje) ir V.Tarasovas susikirto ne juokais.<br>T.Bauro ir D.Umbraso nuotr.
J.Jankevičius ir Jazzu (kairėje) ir V.Tarasovas susikirto ne juokais.<br>T.Bauro ir D.Umbraso nuotr.
J,Jankevičiaus ir J.Arlauskaitės-Jazzu darbą ceremonijos rengėjai įvertino puikiai.<br>T.Bauro nuotr.
J,Jankevičiaus ir J.Arlauskaitės-Jazzu darbą ceremonijos rengėjai įvertino puikiai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-01-30 18:08, atnaujinta 2017-06-09 18:16

„Prieš ceremoniją pasakiau, kad neketinu atsisakyti nė vieno sugalvoto pokšto, nors organizatoriams gal ir atrodė, kad reikėtų „pašvelninti“.

Noriu patikrinti, ar muzikos atlikėjai moka pasijuokti iš savęs“, – lrytas.lt sakė J.Jankevičius.

Nuo jo penktadienį kliuvo daug kam. Pavyzdžiui, kūrybos namams „Elitaz“ – vedėjas paskelbė, kad jų šūkis yra „dešimt metų skolų“.

„Pinup Girls“ merginos prieš pat pasirodymą išgirdo, jog scenoje jos „tikrai ne dėl to, kad jų prodiuseris yra Martynas Tyla“ (M.A.M.A. apdovanojimų rengėjas – Red.).

Pasakodamas apie Andriaus Mamontovo naujausią albumą, Justinas pareiškė, kad jį reikėjo pavadinti ne „Degančios akys“, o „Kraujuojančios ausys“.

Vakaro vedėjas išryškino subtilų savo ir Jazzu scenos partnerio Leono Somovo skirtumą: „Kuo skiriasi Justinas Jankevičius ir Leonas Somovas? Justino žmonės klausysis ir po skyrybų su Jazzu,“ 

Moniką Linkytę J.Jankevičius palygino su Jazzu klonu ir pasakė, kad pats tokio beviltiško nekurtų.

Pareiškęs, kad dabar bus apžvelgta Viliaus Tarasovo kūryba, J.Jankevičius paskelbė tylos minutę – lyg užuominą, kad grupės „Bavarija“ dainas kuria kiti du jos nariai.

Tokios M.A.M.A. vedėjo išdaigos, regis, patiko ne visiems. Po renginio socialiniuose tinkluose pasipylė komentarai, jog J.Jankevičius galbūt perlenkė lazdą.

Pavyzdžiui, M.A.M.A. nominuotas dainininkas Edgaras Lubys prabilo, jog toks apdovanojimų renginys supriešina, o ne vienija. „Viskas yra taip,kaip ir turi būti. Todėl, kad mes esame egoistai. Todėl, kad leidžiame sau šaipytis iš kitų. Todėl, kad visas renginys nukreiptas į savęs patenkinimą ir pašlovinimą, o ne į tai, ką iš tiesų reikia šlovinti“, – socialiniuose tinkluose tvirtino dainininkas.

„Apie vedimą išvis patyliu, patys sau“, – teigė dainininkas V.Tarasovas.

Šeštadienį feisbuke netgi užvirė piktokas jo ir J.Jankevičiaus bei Jazzu žodžių karas. V.Tarasovas pareiškė, kad Justei iki jo žmonos V.Tarasovienės, kurią ši parodijavo M.A.M.A. scenoje, – lyg iki mėnulio: „Kai dainuoji, net teksto nesugebi išmokt, ar prauostėt smegenėles?“

J.Jankevičius tada pastebėjo, kad V.Tarasovai ir jo bendražygiai galėtų pretenduoti nebent į Metų vestuvių muzikantų apdovanojimą. Ir pridūrė: “Justei iki Violetos trūksta ne kaip iki mėnulio, o viso labo kokių penkiolikos kilogramų.“ 

Kliuvo ir V.Tarasovo vokalui. „Tavo tobulam pasaulyje už kas antrą pataikytą natą falcetu mokėtų po litą, o už kiekvieną supratimą, kad „be „Bavarijos“ aš niekas“, mokėtų po du ir galėtum Barštį vadinti ubagu“, – rėžė J.Jankevičius.

V.Tarasovas pradėjo svaidytis keistomis užuominomis: „Justai, nepyk, kad tai buvo, nusiramink, tai praeitis, aš žinau, kad tau skaudu, kad kiekvieną kartą liesdamas Justę tu nenorom prisimeni mane.“

J.Jankevičius atkirto, parodydamas kai kurias šiurkščias V.Tarasovo gramatikos klaidas. Ir pastebėjo, jog Viliaus jam skirtas epitetas „tikro lūzerio braižas“ tiktų šio dainininko autobiografinei knygai, kuri būtų išleista trijų egzempliorių tiražu. Be to, pasiūlė „Riaubiškiams padainuoti savo vedamų pokalbių pertraukėlės metu“. J.Arlauskaitė pastebėjo, jog, „YouTube“ ieškant V.Tarasovo kūrybos, pirmiausia rastumėte jo vienoje TV laidoje atliekamas Leono Somovo ir Jazzu dainas.

Galiausiai J.Jankevičius savo feisbuko paskyroje skėlė dar vieną aštrų juokelį apie V.Tarasovą: „Viliau Tarasovai, atrodote išblyškęs, kas nutiko? – Aštuonerius metus gyvenu šėšėlyje.“

Dainininkui Vaidui Baumilai ceremonijos vedėjo humoras pasirodė tinkamas. Jis paragino kritikus įsijungti Auksinių gaublių ceremonijos įrašą.

„Paklausykite, koks sarkastiškai, ciniškai kandus buvo to vakaro vedėjas komikas Ricky Gervais. Metas pradėti išmokti juokti iš savęs“, – patarė Metų atlikėjo titulą pelnęs dainininkas.

Neįsižeidė ir kūrybos namų „Elitaz“ vadovas Gediminas Jaunius: „Sveikinu su puikiu šou! Jau seniai nebuvo tokio taiklaus ir kokybiško humoro lietuvių kalba. Aštrus tu, Justinai, iki skausmo, bet nepikta, nes dar labiau juokingas, geriausia to žodžio prasme. Juste Arlauskaite – tavimi žaviuosi ne mažiau. Geriausia M.A.M.A., kokia yra buvusi vedėjų prasme.“

Ceremonijos rengėjas Martynas Tyla lrytas.lt sakė, kad liko patenkintas ceremonijos vedėjų darbu, kitų muzikos pasaulio žmonių priekaištų irgi nesulaukė.

  „Girdėjau ne viską, bet tai, ką girdėjau, man patiko. Toks buvo sumanymas, scenarijaus planas. Justinas ir Justė dirbo tikrai gerai.

Vakarų renginiuose toks humoras yra visiška norma, ten juokeliai apie nominantus ar laimėtojus nuo scenos laidomi nuolat. Metas ir mums išmokti pasijuokti iš savęs. Lietuviams, jokia paslaptis, kol kas tai nėra lengva. Galbūt kaltas mūsų klimatas – turime ne per daug saulės“, – juokėsi M.Tyla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.