M. Tyla apie įtarimus dėl M. Linkytės triumfo: „Aš nebalsavau“

Penktadienį Kaune surengta muzikos apdovanojimų ceremonija M.A.M.A. jau spėjo apaugti sąmokslo teorijomis. Kaip ir kone kasmet, dalis žiūrovų ir net atlikėjų baksnoja į laimėtojų sąrašą.

M.Tyla (kairėje) tikino nebalsavęs už M.Linkytę, kurios karjera rūpinasi.<br>T.Bauro nuotr.
M.Tyla (kairėje) tikino nebalsavęs už M.Linkytę, kurios karjera rūpinasi.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2016, 6:37 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 1:57 PM

Tris apdovanojimus šįmet pelnė Monika Linkytė – jai atiteko Metų dainos (už kūrinį „Po dangum“), Metų albumo (už debiutinį albumą „Walk With Me“) ir Metų atlikėjos titulai.

Šios atlikėjos karjera rūpinasi M.A.M.A. rengiančios asociacijos pirmininkas Martynas Tyla.

Metų roko grupe paskelbta po ilgos pertraukos naują albumą „Ray“ išleidusi „Bix“. Metų koncertiniu atlikėju – 2014-ųjų gruodį (šis mėnuo patenka į M.A.M.A. vertinimo periodą) įspūdingus koncertus arenose rengęs Marijus Mikutavičius.

„Bix“ lyderis Saulius Urbonavičius-Samas ir M.Mikutavičius yra tarp M.A.M.A. steigėjų, kaip ir šįmet nieko nelaimėjusių grupių „Antis“ ir „G & G Sindikatas“ lyderiai Algirdas Kaušpėdas ir Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

Dirva nuolatiniams įtarimams, kad „savi apdovanoja savus“, bet M.Tyla portalą lrytas.lt patikino, kad apkalbos neturi pagrindo.

„Daug kas, regis, iki šiol nesupranta, kaip išrenkami apdovanojimų laimėtojai. Pasitarę su muzikos profesionalais, sudarome pretendentų sąrašus. Iš jų laimėtojus renka komisija – joje yra atlikėjų, prodiuserių, koncertų rengėjų, radijo stočių atstovų, žurnalistų.

Šįmet balsavo apie 60 žmonių“, – sakė M.A.M.A. rengėjas.

Jis patikino, jog už savo prodiusuojamą atlikėją komisijoje nebalsavo.

„Nes apskritai nebalsavau. Sąžinė visiškai švari. Nebalsavo ir M.Mikutavičius ir Samas. Taip visi nusprendė patys – nes nenorėjo jokių interesų konfliktų ar apkalbų. Matau, kad jų vis tiek yra, bet nieko jau čia negaliu padaryti“, – kalbėjo M.Tyla.

Jis tvirtino pats nustebęs, kad M.Linkytė pelnė net tris apdovanojimus.

„Metų albumo apdovanojimą ji laimėjo tik vieno balso persvara. Tik vieno balso persvarą turėjo ir Metų alternatyvos kategorijoje laimėjusi grupė „Garbanotas bosistas“.

Kitose kategorijose lyderių atotrūkis buvo didesnis“, – atskleidė M.Tyla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.