Islandijos grupės klipe – lietuvių aktoriai ir partizanų drama

Vėlų pirmadienio vakarą žinoma Islandijos grupė „Low Roar“ pristatė naujausią savo vaizdo klipą, kuris nufilmuotas Lietuvoje.

Klipe nusifilmavo ir aktorė A.Diržiūtė.<br>Kadras iš klipo.
Klipe nusifilmavo ir aktorė A.Diržiūtė.<br>Kadras iš klipo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-22 21:11, atnaujinta 2017-06-06 23:56

Prieš keletą metų pirmą sykį mūsų šalyje viešėjusios grupės lyderis – lietuvių kilmės amerikietis Ryanas Karazija, gyvenantis Reikjavike. Beje, jis – „Anykščių vyno“ daryklą įkūrusios Karazijų giminės palikuonis.

Melancholiška „Low Roar“ muzika jau pelnė nemenką pripažinimą – grupė yra išleidusi du albumus, koncertuoja visoje Europoje ir JAV, pernai Jungtinėse Valstijose „apšildė“ populiariojo airių dainininko Hozier gastroles.

„Loftas Fest“ ir Karklės festivaliuose koncertavusios grupės lyderis prieš porą metų susipažino su jaunu lietuvių režisieriumi Sauliumi Baradinsku (kūrusiu klipus grupių „Antis“, „Biplan“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Deeper Upper“ ir kitų atlikėjų dainoms).

Užsimezgusios kūrybinės draugystės rezultatas – šiandien pristatomas vaizdo klipas „Nobody Loves Me Like You“, kuriame nusifilmavo Aistė Diržiūtė, Saulius Siparis ir kiti žinomi Lietuvos aktoriai.

Klipo scenarijaus ašis – Lietuvos pokario partizanas bando sugrįžti pas savo mylimąją ir, patekęs į pasalą, pasirenka vienintelį įmanomą kelią. Klipas įkvėptas tikrų įvykių.

„Pirmą kartą taip giliai su Lietuvos partizanų istorija susipažinau, žiūrėdamas Vinco Sruoginio ir Jono Ohmano filmą „Nematomas frontas“. Tai buvo it perkūnas iš giedro dangaus, nes niekada net nebandžiau įsivaizduoti, ką reiškė būti partizanu Lietuvoje.

Po „Nematomo fronto“ pradėjau gilintis į Juozo Lukšos Daumanto ir partizanų istoriją, taip gimė mintis parašyti scenarijų trumpo metro filmui. Norėjau, kad istorija pasiektų ne tik lietuvių publiką - prisiminiau seną draugystę su Ryanu iš „Low Roar“, kurio protėviai yra lietuviai. Tad pasiūliau šia tema sukurti muzikinį klipą ir pagaliau po aštuonių mėnesių bendradarbiavimo tai virto realybe. Esu lietuvis ir noriu, kad pasaulis žinotų mūsų istoriją“, – sakė S.Baradinskas.

Naujasis „Low Roar“ klipas – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.