„Sel“ bendražygės Camille klipe – tai, į ką nepatogu žiūrėti

Nepatogi, atvira, o tuo pačiu – intriguojanti ir verčianti apmąstyti asmeninę patirtį. Tokia yra nauja atlikėjos Camille daina „COCO“. Solinę karjerą pradėjusi Kamilė Tumelytė pristato debiutinį vaizdo klipą.

K.Tumelytė-Camille – jau ne naujokė muzikos scenoje.<br>„Stepdraw“ nuotr.
K.Tumelytė-Camille – jau ne naujokė muzikos scenoje.<br>„Stepdraw“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2016, 9:27 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 7:33 PM

„Tai daina apie priklausomybę, kurią kiekvienas interpretuoja savaip. Ji gali būti nuo žmonių, nuo daiktų, galbūt kam nors ir nuo įpročių“, – sako Camille.

Dainai „COCO“ tekstą ir melodiją 24-erių Camille pradėjo rašyti prieš ketverius metus, tačiau, kaip pati sako, tuomet kūrinys ir liko gulėti stalčiuje laukdamas savo laiko.

„Visai neseniai prisiminiau dainą iš naujo. Rodos, ji pasibeldė į mano duris ir ėmė sakyti – laikas užbaigti šią istoriją. Tiesiog turėjau padėti joje tašką, tad nebebuvo kur trauktis“, – šiandien pasakoja Camille.

Netrukus po to palaipsniui gimė ir idėja vaizdo klipui. Jį Camille sukūrė drauge su režisiere Algina Navickaite ir operatoriumi Martynu Norvaišu.

Ir nors filmavimas ilgai neužtruko, darbo užkulisius Camille prisimins dar ilgai. Dėl originalių kadrų jai teko kaip reikiant paplušėti ir išbandyti save ekstremaliose situacijose.

„Vienu metu mane paguldė ant platformos ir liejo ant manęs gipsą, iš kurio vėliau turėjau išsivaduoti. Patalpoje, kurioje vyko filmavimas, tuo metu buvo ne daugiau nei dešimt laipsnių šilumos, o aš vilkėjau vien suplėšytas pėdkelnes ir plonus drabužius. Buvo labai šalta, o kad nesustingčiau į ledą režisierei net teko pūsti į mane karštą orą“, – pasakojo ji.

Scenografė Dovilė Gecaitė taip pat nestokojo originalių sprendimų. Dėl gerų kadrų ji į aikštelę iš ežero atitempė didžiulius ledo luitus, o norėdama išgauti ore tvyrančių dulkių efektą cukraus pudrą maišė su trupinta anglimi.

Filmavimo aikštelėje Camille laukė dar vienas netikėtas siurprizas. Dėl klipo jai teko pasimokyti šokio žingsnelių, kuriuos ji pademonstravo ant anglių.

„Šokį su choreografu Nagliu Bierancu repetavome šokių salėje. Negalėjau net pagalvoti, kad atvykus į aikštelę man juos teks atlikti ant anglių krūvos. Ir pėdos, ir keliai buvo nubrozdinti ir nusėti mėlynėmis, šuniui ant uodegos nuėjo ir dailus pedikiūras“, – juokėsi Camille.

Pasak merginos, klipe ji nebijojo būti savimi, nebijojo būti netobula, sąmoningai nevengė ne itin patogių situacijų.

„Drąsiai rodau tai, į ką kitiems galbūt bus nepatogu žiūrėti“, – užsiminė ji.

Klipą dainai „COCO“ pristatanti atlikėja ir toliau nesnaudžia. Jos planuose – dar ne viena nauja daina, naujas debiutinis solo albumas ir gyvo garso pasirodymai. „Turiu daug įvairių idėjų, žinau ir kaip atrodys mano pirmas albumas, bet sąmoningai nekuriu ir „nepritempinėju“, viskas atsiranda savu laiku“, – sakė ji.

Camille scenoje – ne naujokė. Džiazinį vokalą baigusi mergina dainas jau daugelį metų ji kuria ne tik sau, bet ir žinomiems Lietuvos atlikėjams. Kurį laiką Camille buvo grupės „Echoes“ narė, tuomet jos kurtas dainas dainavo ir Donatas Montvydas, ir Sasha Song, „Pinup Girls“ ar Giedrė Kilčiauskienė.

Vėliau Camille vardas skambėjo ir greta grupės „Sel“. Prieš porą metų ji su Egidijumi Dragūnu įrašė bendrą kūrinį „Neduok Man Jokio Šanso“, buvo grupės albumo „Sel-fi“ bendraautorė.

„Darbas su Egidijumi yra neįkainojama patirtis. Taip, jis įdomi asmenybė, tačiau visa „Sel“ komanda – labai profesionali. Drauge su juo įrašyti kūrinį, ir ne vieną, buvo didelis šuolis man, kaip jaunai atlikėjai. Laikau tai laimėjimu“, – pasakojo Camille.

Save ji vadina popmuzikos atlikėja, nors jos kūryboje maišosi ir elektroninės muzikos motyvai, ir hiphopo elementai. Merginos vardas turėtų būti puikiai pažįstamas besidomintiems hiphopo muzikos kultūra, ji rašo tekstus, pati repuoja.

„Labai mėgstu įvairovę. Yra atlikėjų, kurie stengiasi prisirišti prie vieno stiliaus, o aš priešingai – mano kūryba, kaip ir aš pati – įvairialypė“, – tikino Camille.

Camille klipas „COCO“ – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.