„Gogol Bordello tribute“ temperamentas vėl drebins Vilnių

Itin retai pasirodantis kolektyvas „Gogol Bordello tribute“ bandys pakartoti prieš trejus metus įvykusią fiestą. Tąkart pirmą kartą kartu ant scenos užlipę muzikantai sukūrė tokią atmosferą, kad kai kurie naktinio gyvenimo žinovai tai pavadino „karščiausiu pavasario vakarėliu“.

„Gogol Bordello tribute“ koncertuoja itin retai.<br>Grupės archyvo nuotr.
„Gogol Bordello tribute“ koncertuoja itin retai.<br>Grupės archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-16 09:44, atnaujinta 2017-06-01 14:34

Lietuviškas legendinių „Gogol Bordello“ įsikūnijimas yra pripažintas ir tikrosios grupės – paskutinio apsilankymo Lietuvoje metu JAV grupės nariai pripažino, kad žino ir palaiko šį „tribute“ kolektyvą.

Tai suprantama – visas lietuvių sąstatas iš tiesų atitinka ir originalią grupės sudėtį, o pasirodymai energingumu nedaug nusileidžia tikriesiems „Gogol Bordello“.

Vis dėlto vienas skirtumas egzistuoja – tikrieji balkaniško siautulio propaguotojai koncertuoja nuolat ir visame pasaulyje, kai tuo tarpu lietuvių kolektyvas scenoje pasirodo retai. „Kolektyvas didelis, o koncertų metu išliejame visą energiją, tad prireikia nemažai laiko, kol vėl visi įsikrauname“, – juokauja vokalistą Eugene'ą Hutzą įkūnijantis Rokas Adomaitis.

Viena tokių retų progų pasinerti į balkaniškų ritmų sūkurį bus jau balandžio 22 dieną menų fabrike „Loftas“.

„Beveik kiekvieną kartą scenoje pasirodome su atnaujinta programa, tad ir šis kartas nebus išimtis. Ruošiame naujų „Gogol Bordello“ kūrinių, kurių dar negrojome, tačiau tikrai bus ir visi legendiniai hitai, pavyzdžiui, „Start Wearing Purple“, – tikina R.Adomaitis.

„Gogol Bordello“ – 1999 metais JAV susibūrusi įvairių šalių emigrantų grupė, kurios sudėtyje yra muzikantų iš Rusijos, Ukrainos, JAV, Etiopijos, Kinijos. Dauguma grupės dainų yra įkvėptos čigoniškos muzikos, tačiau apipinamos „dub“ ir „punk“ stiliais. Grupė garsėja ir itin teatrališkais pasirodymais bei nuolatiniu keliavimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.