Albumo apžvalga. Lilas ir Innomine „Tu – naktis“

Trečiasis šio lietuvių hiphopo dueto albumas iš parduotuvių buvo iššluotas taip greitai, kad teko gaminti papildomą tiražą. Seniai Lietuvoje matytas atvejis -- atrodo, laikai, kai vienintelė šalyje didesnio populiarumo sulaukusi repo grupė buvo „G & G Sindikatas“, jau baigėsi (tai įrodė ir šių dviejų vaikinų pelnytas M.A.M.A. apdovanojimas bei prieš savaitę vykęs koncertas „Žalgirio“ arenoje).

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2016, 1:06 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 2:16 AM

Dėmesį, kuris tenka duetui, liudija ir milijonai klipų peržiūrų. Nuostabu? Iš dalies – taip. Iš karto užčiuopti, kuo šis duetas taip patinka klausytojams, nėra labai paprasta. Lilas repuoja gana tipiška „aš – kietuolis“ maniera, tarp šių dešimties kūrinių nėra nė vieno linksmo, o poezija – gana abstraktūs, naktiniai, tamsiai filosofiški hiphopo tekstai, kuriuose net ir patys atlikėjai ragina nebandyti įžvelgti vienos prasmės.

Tačiau „Tu – naktis“ įtraukia. Dėl meistriškai sukurtos mąslaus liūdesio ir nerimo atmosferos, puikiai sudėlioto muzikinio audinio, kuriame elektroniniai ritmai pinasi su gitaros, pučiamųjų garsais, moterišku vokalu ir priedainiais, kuriuos galima paniūniuoti (tuo pusė Lietuvos hiphopo kūrėjų tiesiog negali pasigirti).

Vaizdo klipe jau įamžinta daina „Sau. Ir Tau“ jau tapo hitu, kaip ir aršus kūrinys su puikiu priedainiu „Karina“. Jų pėdomis gali sekti mažiausiai pusė albumo dainų – pavyzdžiui, uždegantys pamąstymai apie laisvę „Žmogus, bijantis stebuklo“.

„Prie šitų aplinkybių – aš tik menka banalybė“, – viename kūrinyje repuoja Lilas. Nieko panašaus. Tai, ką duetas čia sukūrė, yra hiphopo romantika – ir šioje sferoje su juo sunku varžytis.

Įvertinimas – 8 iš 10. Vaizdo klipas „Sau. Ir tau“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.