F. Kirkorovo užsipulti muitininkai skelbia, kad jis apsimelavo

Dėl kieno kaltės iš tiesų teko pakeisti dviejų Filipo Kirkorovo koncertų Lietuvoje datas? Po dainininko mestų kaltinimų muitininkams užvirė detektyvas.

F.Kirkorovas tikino, kad dėl sutrikdytų gastrolių Lietuvoje kalti muitininkai, bet šie tai neigia.<br>T.Bauro nuotr.
F.Kirkorovas tikino, kad dėl sutrikdytų gastrolių Lietuvoje kalti muitininkai, bet šie tai neigia.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2016, 12:13 PM, atnaujinta May 31, 2017, 2:36 PM

48-erių Rusijos popžvaigždė trečiadienį turėjo koncertuoti Vilniaus „Siemens“ arenoje, o ketvirtadienį – Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

Šių renginių datos buvo pakeistos paskutinę akimirką – koncertas Vilniuje įvyko ketvirtadienį, o klaipėdiečius F.Kirkorovas savo naujuoju šou „Aš“ džiugins penktadienį.

Trečiadienio rytą iš Minsko į Vilnių atvykęs dainininkas pažėrė kaltinimų Baltarusijos muitininkams. Anot jo, po antradienį Minske surengto koncerto pareigūnai net 12 valandų pasienyje laikė keturis vilkikus su koncertui reikalingomis dekoracijomis ir aparatūra.

Rusijos žiniasklaidai Filipas tvirtino, kad visas sunkvežimių turinys buvo „tikrinamas iki mažiausio varžto“, jie pasienyje įstrigo dvylikai valandų. Jis taip pat teigė, kad ir pats pasienyje patyrė nepatogumų, buvo tikrinamas nepagrįstai ilgai.

Atlikėjas net viešai paragino Baltarusijos prezidentą Aliaksandrą Lukašenką nubausti kaltuosius.

Ketvirtadienį prieš koncertą Vilniuje F.Kirkorovas savo versiją patvirtino ir portalui lrytas.lt.

Dainininkas užsiminė, kad į tokią padėtį pateko pirmą sykį, esą net suprato, kad muitininkai galbūt pageidavo kyšio.

Jis viešai atsiprašė lietuvių už perkeltus koncertus, bet pabrėžė, kad tai – ne jo kaltė. Dainininkas taip pat pasidžiaugė, kad Lietuvos muitininkai jį pasitiko plojimais.

Tačiau šiandien Baltarusijos Valstybinis muitinės komitetas skelbia, kad pareigūnai – niekuo dėti, o dėl nukeltų koncertų kalta pati F.Kirkorovo komanda.

Baltarusijos naujienų agentūra BELTA paskelbė šios institucijos komentarą. Jame rašoma, kad keturi vilkikai su aparatūra į muitinės patikrą įriedėjo tik trečiadienį 11 val. 50 min. Jie buvo patikrinti per 40 minučių ir įleisti į Lietuvą.

Muitininkai taip pat pranešė, kad autobusais keliavę F.Kirkorovo muzikantai ir šokėjai nebuvo paruošę reikalingų dokumentų formų, bet jos buvo skubiai užpildytos – vos per 18 minučių.

Pats F.Kirkorovas, skelbiama, į Baltarusijos muitinę atvyko trečiadienį, 4 val. 20 min. Muitininkai teigia, kad jo dokumentų patikra užtruko tik 20 minučių.

Agentūrai BELTA situaciją pakomentavo ir ekspeditorių įmonės, kuri prižiūrėjo F.Kirkorovo vilkikų kelionę į Vilnių, atstovas Sergejus Kolosenka.

Anot jo, po antradienį Minske vykusio koncerto techniniai darbuotojai tiesiog nespėjo laiku išmontuoti ir sukrauti aparatūros.

Buvo planuota, kad vilkikai iš Minsko į Vilnių išriedės ketvirtą valandą ryto, tačiau jie pajudėjo tik devintą valandą – esą būtent dėl to pavėlavo į Lietuvos sostinę ir koncertą teko nukelti.

Jo teigimu, į Lietuvos teritoriją vilkikai įvažiavo trečiadienį 15 valandą Lietuvos laiku – praėjus maždaug pusantros valandos po patikros Baltarusijos muitinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.