D. Montvydas apie palaikymo šou: „Prašau ne aukoti, o prisidėti“

Donatas Montvydas (28 m.) šįmet per Velykas neturės progos sėsti prie stalo su šeima, bet gerbėjai šiomis dienomis bus gausiai apdovanoti išskirtiniu dainininko dėmesiu.

Į Stokholmą dalyvauti „Eurovizijoje“ D.Montvydas išvyks gegužės pradžioje. Per koncerto transliaciją žiūrovai bus raginami skirti lėšų D.Montvydo pasirengimui „Eurovizijai“.<br>D.Umbraso nuotr.
Į Stokholmą dalyvauti „Eurovizijoje“ D.Montvydas išvyks gegužės pradžioje. Per koncerto transliaciją žiūrovai bus raginami skirti lėšų D.Montvydo pasirengimui „Eurovizijai“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („TV antena“)

Mar 26, 2016, 10:38 AM, atnaujinta May 31, 2017, 12:51 PM

Prieš porą savaičių atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“ išrinktas atlikėjas šį šeštadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje surengs didžiausią solinį koncertą per visą karjerą.

Apie didžiausioje Lietuvos salėje vyksiantį šou „Tai – mūsų laikas“ dainininkas paskelbė dar prieš pergalę „Eurovizijos“ atrankoje, tačiau dabar šis koncertas įgijo papildomą reikšmę.

Šeštadienį su Donatu arenoje šėls apie penkis tūkstančius gerbėjų, o jau pirmadienį, antrąją Velykų dieną, šio koncerto įrašą pamatys LRT televizijos žiūrovai.

Taip bus tęsiama tradicija – televizijos eteryje palinkėti sėkmės Lietuvos atstovui „Eurovizijoje“ ir suteikti galimybę žiūrovams prisidėti prie jo būsimo pasirodymo didžiausiame Europos dainų konkurse.

Pirmadienį 21 valandą prasidėsianti transliacija, per kurią žiūrovai bus raginami skirti lėšų dainininko pasirengimui „Eurovizijai“, tęsia pastarųjų kelerių metų tradiciją.

„Šiame kontekste man labai nepatinka žodžiai „paremti“ ir „aukoti“. Aš neprašau aukoti. Tiksliau būtų sakyti „palaikyti“ arba „prisidėti“.

Atlikėjai neprašo aukų – tiesiog dovanoja koncertą TV žiūrovams. Jei žiūrovai norės prisidėti, kad pasirodymas Stokholme gegužę atrodytų įspūdingiau, tai, žinoma, nudžiugintų“, – sakė D.Montvydas.

Pernai Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės palaikymo koncerte buvo surinkta apie 21 tūkstantį eurų.

Kai lietuviai iš piniginių dar traukdavo litus, skirtingų metų „eurovizininkų“ palaikymo koncertuose būdavo surenkamos įvairios sumos – nuo maždaug 30 iki 80 tūkstančių litų.

Tai solidžiai atrodantys skaičiai, tačiau „Eurovizijoje“ jie – tik lašas jūroje.

Besidomintiems konkursu jau nėra paslaptis, kad už visus scenos efektus, kuriais nori pasinaudoti atlikėjai, „Eurovizijoje“ tenka mokėti dideles sumas, nustatytas konkurso rengėjų. Paprasčiausi dūmai ar fejerverkai scenoje įkainojami dešimtimis tūkstančių eurų.

„Sėdėjome, skaičiavome. Numeriui, kokį trokštu parodyti, reikia bent 50 tūkstančių eurų – tai minimalios sąnaudos.

Ieškome rėmėjų, bet tai nėra lengva užduotis. Nesitikiu, kad visas pasirodymo išlaidas padengs žiūrovų skirti pinigai, bet jų palaikymas šiuo atveju palengvintų iššūkį“, – sakė dainininkas.

Skirti pinigų žiūrovai galės skambindami specialiais telefono numeriais, taip pat pervesdami lėšų tiesiai į banko sąskaitą.

Šiuo metu per Lietuvą su koncertų turu keliaujantis D.Montvydas Kauno arenoje žada parodyti tikrą vakarietišką popmuzikos šou – su gyvai grojančia muzikantų grupe ir šokėjais, ekranu, specialiais apšvietimo efektais.

„Koncertas truks ne mažiau nei dvi valandas. Noriu atlikti viską, ką esu sukūręs geriausia“, – žadėjo dainininkas.

„Eurovizijos“ prieskonio koncertui pridės ne tik šiame konkurse skambėsianti daina „I’ve Been Waiting For This Night“, bet ir dainininką pristatysiantys nacionalinės atrankos vedėjai Andrius Rožickas ir Gerūta Griniūtė.

Šiame koncerte Donatą sveikins ir savo dainomis sėkmės Stokholme linkės ir svečiai – operos solistas Edgaras Montvidas, pernai „Eurovizijoje“ dalyvavę ir vėliavą su Vyčio simboliu D.Montvydui kaip estafetę perdavę V.Baumila ir M.Linkytė.

Be to, koncerto žiūrovai arenoje pirmieji galės įsigyti naują D.Montvydo albumą „#BLCK“, kuris bus baigtas gaminti prieš pat šį pasirodymą.

Iškart po koncerto vietoj Velykų su namiškiais dainininkas keliaus į Švediją – kelias dienas Stokholme dėlios paskutinius „eurovizinio“ pasirodymo akcentus ir scenarijaus planą.

Su patyrusia režisiere Sacha Jean-Baptiste dainininkas svarsto kelias pasirodymo idėjas – kol kas nežinoma, ar Stokholme gegužės 12-ąją, dainuodamas konkurso antrajame pusfinalyje, Donatas rodys Lietuvos atrankoje žiūrovams didelį įspūdį padariusį salto.

„Norisi, kad šis elementas būtų, bet „Eurovizijos“ režisieriai spręs, ar tai saugu. Be to, tai irgi išaugina pasirodymo kainą, nes net ir už batutą tam šuoliui tektų mokėti didžiulę sumą.

Bet mes tikrai sugalvosime ką nors, kas privers žiūrovus aiktelėti“, – žadėjo D.Montvydas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.