Festivalyje „Kilkim žaibu“ – retas švedų „Nifelheim“ koncertas

Birželio 23–25 dienomis prie Lūksto ežero vyksiančiame festivalyje „Kilkim žaibu“ svečiuosis išrankūs koncertams „true & evil“ metalo maniakai iš Švedijos „Nifelheim“.

Grupė „Nifelheim“.<br>Festivalio rengėjų nuotr.
Grupė „Nifelheim“.<br>Festivalio rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2016, 11:18 AM, atnaujinta May 31, 2017, 4:41 AM

„Nifelheim“ jau 25 metus lyg smogianti jėga siaubia metalo pogrindžio scenas. Ši švedų grupė pradėjo savo veiklą apie 1990-uosius ir iki šiol yra vedama į priekį dvynių brolių Tyrant ir Hellbutcher.

Jų pasaulis įkvėptas legendinių „Iron Maiden“, o muzika – tokių metalo pionierių kaip festivalyje pasirodysiantys „Venom“ bei tokių grupių kaip „Bathory“, „Sodom“ ir „Tormentor“. „Nifelheim“ kūryba – lyg aktas iš praeities, nukelianti į 1980-uosius, kai metalo scenoje karaliavo pikta, bekompromisė, beprotiška muzika.

Šie „senosios mokyklos“ chuliganai įrašė savo pirmąjį demo „Unholy Death“ 1992-aisiais. Nuo to laiko pasaulį išvydo ir tokie šedevrai kaip „Devil‘s Force“, „Servants of Darkness“, „Envoy of Lucifer“. Šią seriją kol kas užbaigia puikiai įvertintas 2014 metų minialbumas „SataNatas“.

Ši grupė yra vertinama dėl vienų geriausių ir energingiausių metalo scenoje gyvų pasirodymų be jokių tabu. Grupė niekada per daug neužsisėdi įrašų studijoje, o tarpai tarp albumų kartais siekia ir 7 metus, nes svarbiausia yra energetika, perduodama klausytojui koncertų metu. Šiuo metu grupė ruošia naują albumą, kurį žada išleisti šiais metais.

Ši grupė išskirtinė ir tuo, jog puikiai išmano metalą kaip žanrą, ko šiuo metu muzikantams labai trūksta. Jie nesunkiai kuria dainas, kurios yra arti savo žanro tobulybės. Muzikos kokybė niekada nėra aukojama, norint kiekvieną dainą pateikti skirtingai ir originaliai.

Be minėtų švedų, savo dalyvavimą festivalyje jau patvirtino „Venom“ (Anglija), „Shirenc Plays Pungent Stench“ (Austrija), „The Ruins Of Beverast“ (Vokietija), „Ereb Altor“ (Švedija), „Dirty Shirt“ (Rumunija), „Saturnalia Temple“ (Švedija), „Sectorial“ (Ukraina), „Scythian“ (Anglija), „Romuvos“, „Žalvarinis“, Rasa Serra ir Saulius Petreikis, „Gyvata“ (Lietuva), „Eschatos“, „Obscurus Orbis“ (Latvija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.