Skirstosi grupė „Džentelmenai“: „Tiesiog atėjo laikas“

„Džentelmenai“ sako, kad atsisveikina be nesutarimų ar pykčių.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Džentelmenai“ sako, kad atsisveikina be nesutarimų ar pykčių.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2016, 3:04 PM, atnaujinta May 28, 2017, 12:22 PM

Ne vienus metus sėkmingai koncertavusi vaikinų grupė „Džentelmenai“ skirstosi.

Nors daugumai toks grupės narių sprendimas gali pasirodyti keistas, Dainius Dimša, Vytautas Mackonis ir Andrius Butkus vieningai tikina, kad atsisveikina ne dėl problemų ar nesutarimų, o tiesiog dėl atėjusio laiko uždaryti „Džentelmenų“ projekto duris ir kiekvienam pasinerti į savo asmeninį gyvenimą.

Šokių pasaulyje puikiai žinomi Tadas Rimgaila, Dainius Dimša, Vytautas Mackonis ir Andrius Butkus 2012 metais kaip naujas projektas „Džentelmenai“ debiutavo LNK šokių projekte „Kviečiu šokti. Pažadinta aistra“, kuriame užklijuota aistringų ir žaviai šokančių vaikinų etiketė grupės narius lydėjo iki pat šių dienų.

Projektas tapo unikalus tuo, kad tai vienintelė vaikinų grupė Lietuvoje, kurios kiekvienas atliekamas kūrinys turi skirtingą ir tobulai pastatytą choreografiją. Netikėtai susibūrę vaikinai ilgai neliko nepastebėti ir jau netrukus prodiuserinė kompanija „Zuzi muzika“ dainuojantiems šokėjams pasiūlė kartu dirbti.

Per keletą bendradarbiavimo metų „Džentelmenai“ išleido ne tik savo debiutinį albumą „Mes taip gyvenam“, bet ir surengė apie 200 koncertų Lietuvoje ir užsienyje, du koncertinius turus per Lietuvą, dalyvavo daugelyje TV laidų ir projektų, atliko ne vieną kūrinį kartų su kitais žinomais popscenos atlikėjais.

„Džentelmenų“ pavadinimas puikiausiai atsispindėjo ne tik jų preciziškai paruoštuose pasirodymuose, įvaizdyje, bet ir elgesyje su žiūrovais, ypač – su dailiosios lyties atstovėmis. Pasak grupės vadybininkės, vaikinai pasižymėjo ne tik ypatingu atsakingumu prieš kolegas, bet ir prieš žiūrovus.

Be to, kad visuomet apgalvodavo ir pasirūpindavo kiekviena savo išvaizdos detale, grupės nariai prieš važiuodami į koncertą dažnai stabteldavo į gėlių parduotuvę nusipirkti krūvas gėlių, kurias mėgdavo pasirodymo metu dovanoti salėje sėdinčioms moterims.

Tokiems vaikinų sprendimams įtaką darė ne atstovaujamos kompanijos ar kitų žmonių pastebėjimai ar įnoriai, o pačių noras įrodyti, kad džentelmeniškumas vis dar egzistuoja ir jis gali būti rodomas ne tik asmeniniame gyvenime, bet ir scenoje.

„Esame patenkinti tuo, ką darėme ir kokį projektą galiausiai išvystėme ir galėjome pateikti žiūrovams. Nesinori sakyti, kad viską galutinai nutraukiame. Šią akimirką – taip, šito projekto veiklą sustabdome, bet ką gali žinoti, gal kada dar grįšime. Tik jau kitokie ir atsinaujinę“, – sako A.Butkus, D.Dimša ir V.Mackonis.

Oficialiai grupė savo veiklą nutrauks birželio viduryje, tačiau iki tol vaikinai turi dar daug ką nuveikti. Pasiruošimas didžiajam atsisveikinimo koncertui, kurį išvysti bus galima rugsėjo mėnesį per LNK, jau vyksta, o ištikimiausi gerbėjai dar turi laiko sudalyvauti paskutiniuose grupės pasirodymuose.

„Džentelmenų“ daina „Kaip tu gyveni“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.