„Imagine Dragons“ muzikantas dirbs su Jazzu ir mokys lietuvius

Prestižinio Berklio muzikos koledžo dėstytojas Williamas Wellsas, dirbęs su Quincey Jonesu, Barbra Streisand, Demi Lovato, Ariana Grande, „Imagine Dragons“ ir daugeliu kitų superžvaigždžių, lietuviams geriausiai įsiminė nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje, tapęs užsienio komisijos nariu.

W.Wellsas lietuviams įsiminė „Eurovizijos“ atrankoje.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
W.Wellsas lietuviams įsiminė „Eurovizijos“ atrankoje.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2016, 1:24 PM, atnaujinta May 28, 2017, 7:34 AM

Kitą savaitę W.Wellsas viešės Vilniuje ir čia surengs meistriškumo seminarą.

Amerikos žvaigždžių „Imagine Dragons“ komandos narys – klavišininkas, gitaristas ir pritariantysis vokalistas W.Wellsas šiai grupei turi būti dėkingas už pirmąjį apsilankymą Lietuvoje.

Tačiau Vilnių ir mūsų šalies muzikos pasaulį jis geriau pažino dėka bičiulystės su populiarių grupių prodiuseriu Lauru Lučiūnu.

„Metų pradžioje man paskambino Ilja Lagutenko iš grupės „Mumij Trol“, tuo mertu viešėjęs Kalifornijoje. Papasakojo apie savo gerą bičiulį W.Wellsą, kuris kaip tik ruošėsi su „Imagine Dragons“ į Lietuvą. Paprašė su juo susitikti Vilniuje, – pasakojo L. Lučiūnas. – Koncerto dieną Williamas pats paskambino, apvažiavome Vilnių, rodžiau jam gražiausias vietas, nuvežiau į tuomet vykusią „X Faktoriaus“ repeticiją.

Vėliau pasižiūrėjome jo grupės koncertą, pabendravome po renginio. Supratau, kad Willas yra „mūsų žmogus“. Ir jam pačiam labai patiko Lietuva. Po tos viešnagės toliau bendravome. Pasiūliau jam prisijungti prie „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos komisijos darbo. W.Wellsas labai susidomėjęs sekė šio projekto įvykius.“

Labiausiai jį žavėjo atrankos dalyvė Ieva Zasimauskaitė. Jos dainai pasaulinio lygio muzikantas skyrė aukščiausius balus, domėjosi ir kitais atlikėjais, kiekvienam dalijo tikslias pastabas. Jo komentarų eteryje visi ypač laukdavo.

„W.Wellsas užsimindavo, kad smagu būtų vėl atvykti į Lietuvą. Jis domėjosi mūsų muzikiniu gyvenimu, apsikeisdavome dainomis. Taip Willas išgirdo Jazzu, jos muzika suintrigavo. Amerikietis pasakė, kad norėtų kartu su ja padirbėti. Jazzu, pasiklausiusi jo aranžuočių, taip pat sutiko, kad jų bendradarbiavimas gali būti įdomus ir vaisingas. Taigi, nusprendėme jį pasikviesti į Lietuvą“, – sakė L.Lučiūnas.

Jau šį savaitgalį W.Wellsas su viena geidžiamiausių šalies atlikėjų Jazzu susitiks studijoje Vilniuje. O pirmadienį, Lietuvos muzikos verslo asociacijos iniciatyva, surengs savo meistriškumo seminarą sostinės rokenroliniame viešbutyje „Comfort Hotel LT“.

„Williamas yra prestižinio Amerikos Berklio koledžo absolventas, o dabar ir dėstytojas. Todėl pamanėme, jo paskaitos išties būtų naudingos lietuvių muzikantų profesinio lygio kėlimui, – teigė L.Lučiūnas. – Jis pasidalins patirtimi, kaip iš mėgėjo tapti profesionalu. Diskutuosime apie tai, kaip pasiekti, kad šis perėjimas būtų kuo sklandesnis, išlaikant muzikantų pamatines vertybes ir etiką“.

W.Wellso seminaras „Comfort Hotel LT“ konferencijų salėje vyks balandžio 25 d., pirmadienį, 16 valandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.