Trauktis priverstas AC/DC vokalistas: „Dar neišeinu į pensiją“

Garsiosios Australijos grupės AC/DC dainininkas Brianas Johnsonas priverstas trauktis – ši liūdna žinia sužeidė milijonų gerbėjų širdį.

B.Johnsonui (kairėje) teko palikti sceną dėl rimtos grėsmės klausai.<br>AP nuotr.
B.Johnsonui (kairėje) teko palikti sceną dėl rimtos grėsmės klausai.<br>AP nuotr.
Naujasis AC/DC vokalistas – Axlas Rose'as.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Naujasis AC/DC vokalistas – Axlas Rose'as.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-04-21 15:18, atnaujinta 2017-05-28 03:11

Net 43 metus gyvuojanti grupė prieš keletą dienų oficialiai paskelbė, kad 36 metus joje dainavusį B.Johnsoną artimiausiuose koncertuose pakeis JAV grupės „Guns N’Roses“ vokalistas Axlas Rose’as.

Priežastis – liūdnas medikų įspėjimas, kurį prieš porą mėnesių išgirdo 68-erių B.Johnsonas. Gydytojai pranešė, kad toliau koncertuodamas jis rizikuotų visiškai apkursti.

Įdomiausia, kad problemas dėl klausos, gydytojų nuomone, sukėlė net ne trankūs roko koncertai stadionuose, o dainininko aistra automobilių lenktynėms.

AC/DC su A.Rose’u surengs koncertų seriją Europoje ir JAV. Tolesnė grupės ateitis – neaiški. Užpernai su grupe dėl silpnaprotystės atsisveikino gitaristas Malcolmas Youngas, o pernai dėl problemų su teisėsauga ir nerimto požiūrio į darbą buvo išmestas būgnininkas Philas Ruddas.

Grupės sprendimas pasikviesti aikštingumu garsėjantį dainininką sukėlė jų gerbėjų pasipiktinimą – AC/DC paskyras socialiniuose tinkluose užplūdo pikti komentarai. Daugumai klausytojų atrodo, kad grupei tiesiog derėtų trauktis nuo scenos.

Tiesa, prisiekęs AC/DC gerbėjas Marijus Mikutavičius sakė, kad toks grupės sprendimas jį visai sudomino.

„Ne sykį mačiau AC/DC koncertus, norėčiau pamatyti ir šį variantą. Vien todėl, kad senas pasakočiau, jog mačiau ne tiktai Vokietijos susijungimą, bet ir senosios roko muzikos saulėlydį. Nesąmonė, bet smalsu“, – sakė dainininkas.

Kilus pasipiktinimo bangai savo versiją išdėstė ir B.Johnsonas. Dainininkas pabrėžė, kad dėl nusilpusios klausos jau kurį laiką kildavo nepatogumų, nes scenoje jis prastai girdėdavo kitus muzikantus.

„Bijojau, kad mano pasirodymų kokybė prastės. Nuoširdžiai, negaliu to leisti. Mūsų gerbėjai nusipelno aukščiausio lygio atlikimo. Jei dėl kokių nors priežasčių negalėsiu to lygio pasiekti, nenuvilsiu mūsų gerbėjų ir nepriversiu nepatogiai jaustis kitų AC/DC narių.

Nemėgstu mesti to, ką pradėjau, bet gydytojai aiškiai pasakė man ir kitiems muzikantams, kad turiu nustoti koncertuoti. Tai buvo tamsiausia mano karjeros diena“, – paskelbė dainininkas.

Jis nepaminėjo A.Rose’o vardo, tik pastebėdamas, kad koncertuose dainuos „svečias“, bet pabrėžė, kad mintimis bus kiekviename AC/DC koncerte.

Dainininkas pabrėžė, kad jaučiasi sugniuždytas – blogiau nei bet kada gyvenime.

„Būti AC/DC dalimi, kurti įrašus ir koncertuoti milijonams atsidavusių gerbėjų 36 metus buvo mano gyvenimo darbas. Neįsivaizduoju, kaip judėti į priekį be to, tačiau kol kas neturiu kito pasirinkimo“, – rašo B.Johnsonas.

B.Johnsonas sakė, kad ketina ir toliau dainuoti įrašų studijoje, o gydytojų prognozės – nekonkrečios. Rokeris tikisi, kad gydymas padės jam ateityje dar sugrįžti į koncertų scenas.

„Nors ateitis neaiški, aš esu optimistas. Laikas parodys. Noriu patikinti, kad neišeinu į pensiją“, – skelbia B.Johnsonas.

AC/DC daina „Highway To Hell“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.