Skandalas „Eurovizijoje“: viena šalis pašalinta iš konkurso

Rumunijos dainininkas Ovidiu Antonas negalės dalyvauti „Eurovizijos“ konkurse, kuris gegužės 10-14 dienomis vyks Stokholme.

O.Antonas neišeis į „Eurovizijos“ sceną.<br>TVR nuotr.
O.Antonas neišeis į „Eurovizijos“ sceną.<br>TVR nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2016, 1:00 PM, atnaujinta May 28, 2017, 12:54 AM

Penktadienį Europos transliuotojų sąjunga (ETS) paskelbė, kad Rumunija šalinama iš šio konkurso. Priežastis – didelė šalies visuomeninio transliuotojo TVR skola konkurso rengėjams.

Iki balandžio 20-osios transliuotojui buvo suteikta galimybė atsiskaityti. Tai nebuvo padaryta, todėl Rumunija neteko teisės transliuoti ir dalyvauti „Eurovizijos“ dainų konkurse, kaip ir dalyvauti kituose ETS projektuose.

Buvo reikalaujama, kad Rumunija „Euroviziją“ rengiančiai Europos transliuotojų sąjungai sumokėtų 10 mln. Šveicarijos frankų (9,2 mln. eurų).

„Laiške Rumunijos finansų ministrei Ancai Dragu (Ankai Dragu), nusiųstame balandžio 15 dieną, ETS paprašė ... sumokėti 10 mln. (Šveicarijos frankų) ... į ETS banko sąskaitą iki darbo pabaigos trečiadienį, 2016 metų balandžio 20 dieną“, – nurodė ETS.

Organizacija pridūrė taip pat paprašiusi „besąlygiškos ir neatšaukiamos“ banko garantijos dėl likusios skolos dalies – dar 6 mln. frankų, ir įrodymų apie išmokėjimo planą iki metų pabaigos.

TVR pareiškime sakoma, kad ji sausio mėnesį grąžino 250 tūkst. eurų.

Tada stotis pasakė ETS, kad neturi galimybių grąžinti daugiau, ir paprašė „supratimo bei tolerancijos“, turint omenyje jos „katastrofišką“ finansinę padėtį po pranešimo apie 5,4 mln. eurų nuostolį 2015 metais.

ETS perspėjo, kad taip pat iškilo pavojus TVR teisėms rodyti kitus būsimus tarptautinius renginius, tarp jų – 2016 metų Europos futbolo čempionatą birželio mėnesį ir Rio de Žaneiro olimpiadą rugpjūtį.

Penktadienį paaiškėjo, kad O.Antonas, kuris neseniai kartu su Donatu Montvydu dalyvavo „euroviziniame“ renginyje Izraelyje, gali nebesikrauti lagaminų į Stokholmą.

Tai reiškia, kad antrajame konkurso pusfinalyje lietuvis turės vienu konkurentu mažiau. O.Antonas turėjo dalyvauti būtent šiame koncerte, kuris įvyks gegužės 12-ąją. Vietoj 19 atlikėjų dabar jame pasirodys 18.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.