Susitaikymo ženklas? Gėjų eitynes vainikuos Ten Walls koncertas

Birželio 18-ąją Vilniaus centre vyksiančių eitynių „Už lygybę“ dalyvių laukia ir įdomi muzikinė programa.

Muzikos kūrėjas Ten Walls pernai sukėlė skandalą homofobiškais žodžiais internete, bet vėliau atsiprašė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Muzikos kūrėjas Ten Walls pernai sukėlė skandalą homofobiškais žodžiais internete, bet vėliau atsiprašė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-24 11:06, atnaujinta 2017-05-27 20:17

Kaip skelbta anksčiau, į lytinių mažumų festivalio „Baltic Pride“ programą įtrauktas eitynes, kurios vyks Gedimino prospekte, pratęs koncertas menų fabrike „Loftas“, kuriame dainuos Lietuvos ir užsienio atlikėjai.

Tarp jų – ir viešnia iš Izraelio, translytė 1998 metų „Eurovizijos“ konkurso laimėtoja Dana International.

„Žinoma, galbūt būtų dar smagiau koncertą rengti pačiame centre, tačiau „Loftas“ – puiki erdvė. Esu tikras, kad visi puikiai praleis laiką“, – lrytas.lt sakė vienas savaitę vyksiančio festivalio „Baltic Pride“ rengėjų, Lietuvos gėjų lygos žmogaus teisių politikos koordinatorius Tomas Vytautas Raskevičius.

Planuojama, kad koncertas vyks visą popietę ir baigsis apie dešimtą vakaro.

Tada „Lofte“ vyks dar vienas įdomus pasirodymas – naująją savo koncertinę programą „Equalized“ pristatys muzikos kūrėjas Marijus Adomaitis-Ten Walls.

Žinia intriguoja, nes daugelyje šalių išgarsėjęs hito „Walking With Elephants“ kūrėjas pernai vasarą įsivėlė į skandalą dėl homofobijos.

Po negatyvios žinutės apie gėjus, kurią prodiuseris paskelbė internete, lietuviui užsivėrė daugelio užsienio muzikos festivalių durys. Ten Walls sustabdė savo karjerą, keliems mėnesiams dingo iš akiračio.

Rudenį jis atsiprašė tų, kurie pasijuto įžeisti jo žodžių, tvirtino, kad absurdišką žinutę parašė, nes po daugybės varginančių kelionių nuo išsekimo užtemo protas.

Ten Walls netrukus pristatė kūrinį, įrašytą su translyčiu dainininku iš JAV Alexu Radfordu, o balandžio viduryje pradėjo naujas gastroles „Equalized“, į kurių maršrutą įtraukti pasirodymai Gruzijoje, Italijoje, Portugalijoje, Čekijoje ir kitose šalyse.

Naujasis šou pirmą sykį Lietuvoje bus parodytas „Lofte“ – po gėjų eitynių ir „Baltic Pride“ koncerto.

„Ar tai reiškia, kad nebepykstame dėl Ten Walls žodžių? Siunčiame žinią, kad mūsų tikslas – ne statyti sienas, o tiesti tiltus.

Manome, kad švietimas ir diskusijos yra pagrindinės priemonės siekti pokyčių. Ten Walls koncertas šiame kontekste – simboliška ir gražu“, – sakė T.V.Raskevičius.

Tiesa, Ten Walls atstovė portalui lrytas.lt teigė, kad šis koncertas nėra oficialios „Baltic Pride“ programos dalis.

„Tai renginys, kuris vyks tą patį vakarą, kaip ir „Baltic Pride“. Į jį bilietai bus parduodami atskirai.

Žinoma, koncerte laukiami ir „Baltic Pride“ dalyviai, ir visi kiti. Marijus tikrai yra už lygybę ir jam svarbūs bet kokios orientacijos žiūrovai“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.