„Eurovizinę“ latvio Justo dainą perdirbo ir žinomas amerikietis

Jau visai netrukus – gegužės 12 d. – Stokholme vyksiančio tarptautinio „Eurovizijos“ dainų konkurso antrajame pusfinalyje pirmasis ant scenos lips jaunas, bet daug žadantis Latvijos atstovas Justas.

Dainininkas Justas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Dainininkas Justas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-25 14:06, atnaujinta 2017-05-27 17:18

Jis atliks praėjusiais metais Latvijai atstovavusios Aminatos parašytą dainą „Heartbeat“, su kuria jis nuskynė laurus konkurse „Supernova“.

„Idėja kurti remiksus buvo strateginis sprendimas, kad daina įvairiose auditorijose išpopuliarėtų gerokai prieš konkursą. Praėjusiais metais „Love Injected“ remiksai visame pasaulyje suskambo likus vos porai dienų iki finalo. Šiemet stengėmės daryti viską, kad remiksai tinkamu laiku būtų papildoma parama Justo ir dainos startui konkurse“, – sako Aminata.

Kaupti remiksų kolekciją, populiarinti dainą viso pasaulio šokių muzikos klubuose ir radijo stotyse apsiėmė kompanija „Mikrofona ieraksti“. Ji taip pat bendradarbiauja su dainos autorės Aminatos atstovaujama kompanija „Aminata Music“ ir originalios dainos versijos prodiuseriu Kasparu Ansonu.

„Iš patirties žinau, kaip svarbu yra reklaminę dainos kampaniją pradėti laiku. Remiksai padeda pasiekti tą auditoriją, kuri su dainomis susipažįsta klubuose, šokių muziką transliuojančiose radijo stotyse, interneto portaluose. Šokių muzika pasaulyje dabar yra dominuojantis žanras, ji pasiekia didžiausią auditoriją. Pirmieji naujomis dainos versijomis susidomėjo didžėjai iš Australijos“, – sako „Mikrofona ieraksti“ vadovas Guntaras Račas.

Vieną iš remiksų sukūrė Baltijos šalyse gerai pažįstamas didžėjus ir muzikos prodiuseris Marekas Dainis, žinomas sceniniu vardu [Ex] da Bass. Būtent jo sukurtas Aminatos sėkmės singlo „Love Injected“ remiksas pelnė aukščiausius įvertinimus tiek namuose, tiek ir tarptautinėje erdvėje.

[Ex] da Bass dainos „Heartbeat“ remiksas jau skamba Estijos ir Lietuvos radijo stotyse. Dainos autoriai norėjo, kad savo remiksų versiją sukurtų ir vis labiau populiarėjantis didžėjus bei prodiuseris Makree (Martinas Makreckis). Jo kurtas remiksas išsiskiria tik jam būdingu braižu.

Neįprasčiausią remikso versiją sukūrė amerikiečių prodiuseris Ricky Mearsas. Jis pamažu skina laimėjimus savo tėvynėje, Jungtinėse Amerikos Valstijose – jo sukurtas Bobo Marley dainos „Three Little Birds“ remiksas išleistas JAV, o „SoundCloud“ svetainėje klausytas jau daugiau nei pusę milijono kartų.

Oficialius remiksus Ricky kūrė „Seven Lions“, „The Bloody Beetroots“, $ign ir Beyoncé kūriniams. O legendinė britų didžėjų kompanija „7th Heaven“, kuri nuo 2006 m. yra viena iš labiausiai pageidaujamų remiksų kūrėjų Jungtinėje Karalystėje, sukūrusi remiksus Katy Perry, „OneRepublic“, „Sugababes“, Jasonui Derulo, Enrique Iglesiui, Lady Gagai, Kylie Minogue, Shakirai, pristatė paprastą, tačiau britų klubų didžėjų jau įvertintą dainos „Heartbeat“ remiksą.

Saulėtą ir daugelio populiariausių Latvijos klubų didžėjų pamėgtą versiją sukūrė vietinis prodiuseris DJ Dween. Šis remiksas sužavėjo kelis Nyderlandų didžėjus, kurie dažnai pasirodo ypatingų „Eurovizijos“ dainų konkurso klubų renginiuose Nyderlanduose, Vokietijoje ir Švedijoje.

R.Mearso sukurta „Heartbeat“ versija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.