Palangoje koncertuos Rusijos žvaigždė Grigorijus Lepsas

Liepos 28 d. Palangoje pirmą kartą solinį koncertą surengs atlikėjas Grigorijus Lepsas. Vienas populiariausių Rusijos dainininkų pasirodys Palangos koncertų salėje.

G.Lepsas pirmą sykį koncertuos Palangoje.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
G.Lepsas pirmą sykį koncertuos Palangoje.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2016, 11:22 AM, atnaujinta May 27, 2017, 3:08 PM

Muzikanto, kurio tikrasis vardas Grigorijus Lepsveridzė, kelias į pripažinimą nebuvo lengvas. Sočyje gimęs ir užaugęs vaikinas, muzikuoti pradėjęs dar mokykloje, grojo ir dainavo vietiniuose restoranuose. Po kurio laiko į Maskvą išvykusio trisdešimtmečio dainininko Rusijos sostinėje niekas nelaukė.

Tam, kad išgyventų, G. Lepsui vėl teko uždarbiauti restoranuose. Prireikė kelių metų ir pažinties su Anatolijumi Dolženkovu bei Jevgenijumi Kobylianskiu, kol 1995 m. Grigorijus Lepsas pagaliau įrašė pirmąjį savo albumą „Natali“.

Šiandien, praėjus daugiau kaip dvidešimt metų nuo tos dienos, G.Lepsas – milijonus gerbėjų turintis muzikantas. Pirmo ryškumo žvaigžde jį pavertė 2000 m. įrašytas albumas „Ačiū, žmonės“. Per visą karjerą dainininkas išleido 13 solinių albumų, taip pat tris geriausių savo dainų rinkinius ir šešis DVD.

Jau ne vienus metus jo pavardė nedingsta iš „Forbes“ skelbiamų turtingiausių ir sėkmingiausių Rusijos atlikėjų sąrašo viršūnės. G.Lepsas – vienas dažniausiai koncertuoti kviečiamų Rusijos dainininkų. Bendradarbiavimas su profesionalais ir gilių minčių kupini dainų tekstai buvusį restoranų dainininką atvedė iki koncertų didžiausiose Rusijos salėse.

Nusipelniusio Rusijos atlikėjo vardą pelnęs G.Lepsas yra pasirodęs netgi Karališkojoje Alberto koncertų salėje Londone. Duetus su Timati, Ani Lorak ir kitais žinomais Rusijos bei Ukrainos atlikėjais įrašęs muzikantas ne kartą apdovanotas „Auksiniu gramofonu“, „Metų šansono“, „Geriausios metų dainos“ ir kitais apdovanojimais.

2014 m. Pasaulio muzikos apdovanojimuose G.Lepsas paskelbtas daugiausiai įrašų parduodančiu Rusijos atlikėju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.