„Eurovizijos“ dienoraštis. Rusas krito. Kas dabar bus?

Visi „Eurovizijos“ užkulisiai trečią dieną pliurpia apie tai, kad Rusijos dainininkas Sergejus Lazarevas per repeticiją nukrito nuo dekoracijų. Kaip tai veikia Rusijos galimybes šįmet gerai pasirodyti konkurse?

S.Lazarevui pirmoji „eurovizinė“ repeticija nebuvo sėkminga.<br>T.Hanseso (EBU) nuotr.
S.Lazarevui pirmoji „eurovizinė“ repeticija nebuvo sėkminga.<br>T.Hanseso (EBU) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Stokholmas

2016-05-04 22:30, atnaujinta 2017-05-26 14:36

Tiesą sakant, niekaip. Rusijos dainos gerbėjai gali neliūdėti, o jos nemėgstantys – nepulti džiaugtis. Paslydimas per repeticiją, net ir filmuojamas kamerų ir internetu ištransliuotas visam pasauliui, niekaip nelems S.Lazarevo rezultato „Eurovizijos“ pusfinalyje (o pasisekus – ir finale).

Repeticijos tam ir yra, kad būtų ištaisytos visos įmanomos klaidos ir nesąmonės. Prieš trejus metus švedė Loreen smarkiai apsikvailino kur kas svarbesnę akimirką.

Jos pasirodymo metu kritęs sniegas pateko į artistės burną. Pačiu netinkamiausiu metu – per euforišką priedainį. Loreen pradėjo kosėti į mikrofoną. Ne per bet kokią repeticiją, o per generalinę. Kuri palydoviniu ryšiu buvo transliuojama į visų konkurso šalių TV studijas, kad jose sėdintys komisijos nariai pagal šią transliaciją iš anksto parašytų balus. Kurie, galima priminti, lemia pusę galutinių rezultatų.

Švedai nemenkai susinervino, bet lemiamą finalo vakarą šis nesusipratimas Loreen visiškai nepakenkė – Baku scenoje ji buvo paskelbta „Eurovizijos“ karaliene, kaip visi aplink ir pranašavo.

Rusui, jei jis nori laimėti, svarbiausia gerai pasirodyti tada, kai į jį žiūrės šimtas milijonų TV žiūrovų, o ne keliasdešimt „Eurovizijos“ gerbėjų per repeticiją.

Kodėl apie jį išvis reikia rašyti? Nes čia, Stokholme, apie buvusį grupės „Smash!!“ narį kalbama kaip apie beveik garantuotą laimėtoją. Nors minimos priežastys, dėl kurių taip bus, yra gana įdomios.

„Daugiau nėra kam laimėti, šie metai nėra geri „Eurovizijai“ dėl dainų, jos silpnokos. Na, gal dar Ira Losco iš Maltos gali kažką parodyti, bet ten daug kas priklauso nuo to, kaip jai pavyks sudainuoti.

Sergejus – gražus, talentingas, nors man jo daina „You Are The Only One“ visiškai nepatinka. Todėl, kad yra lyg sulipdyta iš kelių kitų kūrinių, jau skambėjusių „Eurovizijoje“.

Jo šou detalės irgi jau matytos kituose numeriuose. Tik manau, kad didžiajai daliai žiūrovų tai nebus svarbu. Jiems patiks“, – lrytas.lt sakė porą dešimtmečių „Euroviziją“ nagrinėjanti danų žurnalistė Lisa Pedersen.

Tarp kitų konkurso favoritų minimas žavus, atsipalaidavęs prancūzas Amiras, azijiečių kilmės australė Dami Im ir kukliai mielas švedų berniokas Fransas, bet jų galimybės vertinamos kur kas prasčiau.

Ruso rezultatų „Eurovizijos“ užkulisiuose laukiama susidomėjus, nes tai kelia intrigą, o kartu – ir įtampą.

Ankstoka modeliuoti, kas bus po metų, bet jei Rusijos ir Europos santykiai išliks tokie, kokie yra dabar, Rusijoje rengiama „Eurovizija“ būtų šioks toks iššūkis.

Galima prognozuoti, kad tame konkurse tikriausiai nedalyvautų Ukraina, tikėtina – trys Baltijos šalys ir Gruzija.

Keletas šalių keliasdešimties valstybių „eurovizinėje“ šeimoje gal ir neturi lemiamo balso, bet Europos transliutojų sąjungos tikslas – kad kasmet konkurse būtų kuo daugiau dalyvių.

Rusija, žinoma, dėl viso šito dar labiau nori laimėti – ir visai nesvarbu, kad sankcijos ir kritusi naftos kaina tuština valstybės rezervus. Keliolika milijonų eurų „Eurovizijai“ Vladimiras Putinas suras, neabejokite tuo.

Pagal planą, „Euroviziją“ jam dar pernai turėjo parvežti Polina Gagarina su savo daina – taikos balandžiu.

Nepasisekus tąkart, šį sykį Rusija šauna iš visų patrankų – į „Euroviziją“ atsiuntė dainininką, kuriam kūrinį rašė keletas brangiai apmokamų kompozitorių, turintį daug patirties, mokantį šypsotis taip, kad čia nuo jo leipsta ir moterys, ir gėjai.

Pažiūrėsim, kaip čia bus, bet kol kas S.Lazarevo kortos atrodo geros. Vien dėl to, kad net ir prasidėjus „Eurovizijos“ repeticijoms, vis dar neišryškėjo konkurentas, galintis mesti jam iššūkį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.