D. Montvydas „Eurovizijos“ leidinyje buvo įvardintas latviu

Atrodo, kad užsieniečiams vis dar sunku įžvelgti skirtumus tarp dviejų giminingų Baltijos valstybių – Lietuvos ir Latvijos. Šiemet vėl buvo suklysta: oficialiame „Eurovizijos“ dainų konkurso leidinyje D.Montvydas buvo pavadintas latviu.

D.Montvydas netikėtai „tapo“ latviu.<br>R.Zilnio nuotr.
D.Montvydas netikėtai „tapo“ latviu.<br>R.Zilnio nuotr.
D.Montvydas netikėtai „tapo“ latviu.<br>R.Zilnio nuotr.
D.Montvydas netikėtai „tapo“ latviu.<br>R.Zilnio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-05-05 11:06, atnaujinta 2017-05-26 13:36

Įsižeidę tautiečiai nuo ketvirtadienio ryto ėmė skleisti šią žinią ir dalintis leidinio nuotraukomis.

Prie seksualios D.Montvydo nuotraukos leidinio makete rašoma neva mūsų atstovo citata: „Tai jau antras kartas, kai atstovauju Latvijai „Eurovizijoje“.

Kad Donatas konkurse dalyvaus antrą kartą – tiesa, tačiau akivaizdu, kad žodis „Latvija“ iš jo lūpų tikrai negalėjo išsprūsti.

Tiesa, tame pačiame puslapyje riebiomis raidėmis parašyta, kad D.Montvydas – Lietuvos atstovas. Tad akivaizdu, kad dainų konkurso organizatoriai tikrai stokoja arba išsilavinimo, arba dėmesingo darbo.

„Žinoma, nemalonu, tačiau labai sureikšminti nereikėtų. Lietuva kartais painiojama su Latvija, tikriausiai klaidą įvėlė leidinį redagavę „Eurovizijos“ rengėjai.

Tačiau nemanau, kad tai turės kokį nors poveikį balsavimo rezultatams. Šią knygelę nusiperka keli tūkstančiai „Eurovizijos“ gerbėjų – kaip suvenyrą. Net ir jie turėtų suprasti, kad kalba eina apie Lietuvos atlikėją.

O kiti milijonai žiūrinčiųjų per televizorių ir balsuojančių šios klaidos net nematys“, – sakė LRT delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas.

Latvijos delegacijos atstovai irgi sakė, kad pernelyg neišgyvena, bet jaučiasi keistokai.

„Švedams irgi būtų keista, jei juos painiotų su šveicarais. Ši klaida – smulkmena, bet tokio didelio renginio medžiagoje neturėtų būti jokių klaidų“, – svarstė latvių dainininko Justo atstovė spaudai Guna Zučika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.