D.Montvydo režisierė atskleidė jo „eurovizinio“ pasirodymo idėją

„Eurovizijoje“ kitą savaitę dainuosiantis atlikėjas Donatas Montvydas Stokholme turi patyrusią pagalbininkę.

D.Montvydas ir S.Jean-Baptiste.<br>R.Zilnio nuotr.
D.Montvydas ir S.Jean-Baptiste.<br>R.Zilnio nuotr.
D.Montvydas ir S.Jean-Baptiste.<br>R.Zilnio nuotr.
D.Montvydas ir S.Jean-Baptiste.<br>R.Zilnio nuotr.
D.Montvydas ir S.Jean-Baptiste.<br>R.Zilnio nuotr.
D.Montvydas ir S.Jean-Baptiste.<br>R.Zilnio nuotr.
S.Jean-Baptiste studijoje „Eurovizijai“ ruošėsi ir Conchita Wurst.<br>R.Zilnio nuotr.
S.Jean-Baptiste studijoje „Eurovizijai“ ruošėsi ir Conchita Wurst.<br>R.Zilnio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Stokholmas

May 5, 2016, 7:09 PM, atnaujinta May 26, 2017, 12:16 PM

Jo pasirodymo vaizdu rūpinasi Sacha Jean-Baptiste – švedų režisierė ir choreografė, sukūrusi ir Donato „eurovizinės“ dainos „I've Been Waiting For This Night“ vaizdo klipą.

Tarp jos įkurtos kompanijos klientų – Švedijos popžvaigždės Dr.Albanas, „Alcazar“ ir Ericas Saade, „Eurovizijoje“ Rusijai prieš keletą metų atstovavęs Aleksejus Vorobjovas, TV šou „X faktorius“ ir „Pop Idol“ Švedijos versijų kūrėjai.

Kai D.Montvydas šią savaitę užsuko į S.Jean-Baptiste studiją, tarpduryje jis sutiko Molly Sanden – populiarią Švedijos dainininkę, kuri šįmet dainavo atrankos į „Euroviziją“ finale. Ant studijos sienų ir kolonų – čia dirbusių atlikėjų Loreen, Conchitos Wurst ir net grupės ABBA nario Benny Anderssono autografai.

„Su Donatu pradėjau dirbti dar prieš atranką į konkursą, nes mus supažindino jo „eurovizinės“ dainos „I've Been Waiting For This Night“ autoriai.

Mane sudomino jo šiuolaikiška išvaizda ir skambesys. Kai Stokholme nufilmavome jo dainos klipą, susipažinome dar artimiau, supratau jo požiūrį, man jis patiko.

Daug dirbame kartu, gerai žinau, ko norime scenoje. Kol kas per repeticiją ne viskas nufilmuota sklandžiai. Teks pakovoti už savo sumanymus“, – lrytas.lt pasakojo švedė.

Po pirmosios repeticijos ji iki vėlaus vakaro viešbutyje su D.Montvydu analizavo vaizdo įrašą ir dėliojo planus, ką reikėtų patobulinti.

Paklausta, kokios yra stipriosios Donato savybės, ji išskyrė jo puikų suvokimą, ką ir kaip reikia veikti muzikoje ir scenoje.

„Jis – geras popmuzikos artistas, kuris turi viską – išvaizdą, balsą, judesius. Pilnas paketas, nieko netrūksta. Puikiai supranta, kaip reikia save pateikti.

Fantastiškai dirba prieš filmavimo kameras, puikiai supranta apšvietimo niuansus, spinduliuoja gerą energiją. Kad atlikėjas turėtų visa tai, būna retai. Jis yra unikalus“, – kalbėjo S.Jean-Baptiste.

Ji atskleidė, kad dar nacionalinėje atrankoje su Donatu susitarė, jog jo pasirodymas nebus pernelyg apkrautas vaizdo efektais.

„Mūsų idėja – pasirodymas turi būti itin švarus, tikslus ir išgrynintas. „Eurovizijos“ scenoje atlikėjai kartais pasimeta tarp fokusų, dekoracijų ir triukų. Mes to nenorime.

Žinoma, Donatas yra puikiai judantis, akrobatinių sugebėjimų turintis artistas, todėl pasirodyme ir atsirado jo šuolis. Gali būti ir dar siurprizų, bet tai kol kas noriu laikyti paslaptyje“, – kalbėjo režisierė.

Kokios paklausios yra šios švedės paslaugos, liudija tai, kad šįmet ji „Eurovizijoje“ dirba su net keturių šalių atstovais – Lietuvos, Kipro, Gruzijos ir Armėnijos.

Buvo ir daugiau pasiūlymų, tačiau S.Jean-Baptiste teigė pasirinkusi šias keturias valstybes, nes jų dainininkai ir kūriniai – labai skirtingi.

„Jei bus galimybė, finale balsuosiu už Donatą. Kodėl? Nes jis man patinka ne tik kaip profesionalas, bet ir kaip asmenybė. Mums gera dirbti kartu“, – tikino režisierė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.