Netikėta: Lietuvos „eurovizinį“ hitą uždainavo Afrikos žvaigždės

Pietų Afrikos Respublika (PAR) dėl suprantamų priežasčių nedalyvauja „Eurovizijoje“. Tačiau besidominčiųjų šio konkurso dainomis ten, pasirodo, per akis.

Grupė „4Werke“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Grupė „4Werke“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Stokholmas

May 6, 2016, 3:49 PM, atnaujinta May 26, 2017, 9:43 AM

Afrikos valstybės žiūrovai ne tik stebi šį konkursą, bet ir gali gyvai koncertuose klausytis jame skambančių kūrinių.

Tuo pasirūpina vietinės popmuzikos ir roko žvaigždės. Pasirodo, PAR jos yra įrašiusios ir išleidusios net porą šimtų „eurovizinių“ kūrinių versijų, kurias dažniausiai atlieka šioje šalyje naudojama afrikanų kalba.

„Eurovizijoje“ sutikti žurnalistai iš šios šalies entuziastingai pasakojo, kad šiuo metu ten garsiai skamba pernai Lietuvai atstovavusi daina „This Time“.

Šį kompozitoriaus Vytauto Bikaus ir atlikėjos Monikos Liu parašytą kūrinį, „Eurovizijoje“ atliktą Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės, jau yra į savo repertuarą įtraukę keli PAR atlikėjai.

Tačiau itin didelę dėmesio bangą šiai dainai atnešė populiari PAR grupė „4Werke“, į kurią prieš keletą metų susibūrė keturi žinomi atlikėjai – Nicholis Louwas, Ray Dylanas, Elizma Theron ir Monique.

Balandį grupė leidykloje „Sony South Africa“ išleido albumą „4Warm“, kuriame skamba 14 dainų. Vienintelė „eurovizinė“ daina šiame albume – Vaido ir Monikos „This Time“.

Kaip skelbia grupė, ji norėjo kūrinį įrašyti afrikanų kalba, tačiau negavo leidimo, nes nesugebėjo susisiekti su dainos autoriais. Todėl dainą „This Time“ afrikiečiai sudainavo angliškai.

„Dabar ši daina mūsų šalyje jau skamba per radiją, ją pamėgsta vis daugiau žmonių. Perduokite Vaidui ir Monikai, kad jų „eurovizinis“ hitas mėgstamas pas mus“, – šypsojosi PAR žurnalistai.

„4Werke“ atliekamos dainos „This Time“ ištrauka:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.