„Eurovizijos“ dienoraštis: visa tiesa apie D. Montvydo plaukus

„Pagaliau sukūriau skandalą, kuris man pačiam patinka“, – pirmadienį susitikime su Švedijos lietuviais kvatojosi Donatas Montvydas.

D.Montvydo šukuosenos tapo karščiausia jo viešnagės „Eurovizijoje“ tema.<br>A.Velikovos ir A.Puttingo (EBU) nuotr.
D.Montvydo šukuosenos tapo karščiausia jo viešnagės „Eurovizijoje“ tema.<br>A.Velikovos ir A.Puttingo (EBU) nuotr.
„Depeche Mode“ narys M.Gore'as 1990-aisiais.<br>ViDA Press nuotr.
„Depeche Mode“ narys M.Gore'as 1990-aisiais.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Stokholmas

May 10, 2016, 6:34 PM, atnaujinta May 26, 2017, 12:38 AM

Turbūt tai nėra didelė paslaptis – niekas čia, Stokholme, taip neina iš proto dėl tos lietuvio šukuosenos, kaip internete siautėjantys komentatoriai. Greičiau atvirkščiai – čia jau kelias dienas iš viso to užvirusio triukšmo šypsomasi.

Aistros verda nuo šeštadienio, kai D.Montvydas antroje „Eurovizijos“ repeticijoje pasirodė ne sulaižytais, o garbanotais plaukais, kokie (kaip dabar daug kas netyčia sužinojo) iš jo galvos ir auga.

Jau pasipylė priekaištų, kad „ne už tokį Montvydą mes atrankoje balsavom“, raginimų jį atšaukti ar kažkaip priversti susiglostyti plaukus taip, kaip ir buvome pratę matyti dešimt atrankos savaičių.

Kažkur tai jau matyta. Prieš metus visas internetas irgi sprogo iš pykčio, kad Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės pritariantieji dainininkai „Eurovizijoje“ bučiuosis – vyras su vyru, moteris su moterimi. Nes Lietuvoje taip nebuvo.

Jei atvirai, kažkokios didesnės naudos iš tų komentarų tikriausiai nebus. Stebint susidaro įspūdis, kad Donatas jau aiškiai apsisprendęs, nors su tais plaukais dėl linksmumo gal dar ir padarys vieną kitą siurprizą (nesinori visko išduoti).

90 procentų tikimybė, kad garbanos pusfinalyje bus – tiems, kuriems nepatinka, teks su tuo susitaikyti. Kita vertus, visos atrankos metu Donatas juk sakė, kad pasirodymas Švedijoje bus kitoks. Štai, jis ir yra kitoks.

Tai, kas dabar yra ant Donato galvos, galbūt kažkam atrodo neįprastai. Tikrai nepretenduoju į plaukų stilistus ir negaliu atsakyti, gera ta šukuosena ar bloga. Šiek tiek primena devintąjį dešimtmetį, plačių spalvotų kelnių laikus ir Martiną Gore'ą iš „Depeche Mode“. Kaip ten bebūtų, apie ją užsienio žurnalistai klausinėja kiekviename žingsnyje. Tad bent jau „išsiskirti iš minios“, atrodo, Donatui pavyko.

Kita vertus, mačiau nufilmuotą repeticiją ir stebėjausi, nes ekrane ta garbanų kupeta atrodo daug įspūdingiau nei nuotraukose ar gatvėje. Gal čia ir visa esmė. Pagyvensim – pamatysim.

Vienas neteisingiausių kaltinimų, kuriuos teko paskaityti Donato feisbuke, yra „ką iš jo padarė“.

Iš jo niekas nieko nedarė. Ką tikrai supratau per šią savaitę Stokholme – Lietuvos dainininkas daugeliu atvejų pasitiki savo intuicija ir turi tvirtą nuomonę, kurią ne taip jau lengva perlaužti. Jei jis rodo garbanas – pirmiausia todėl, kad jam pačiam taip atrodo geriau.

Jei su tokia šukuosena jis scenoje jaučiasi geriau – tai ir yra svarbiausia. Jei tai padės jam labiau pasitikėti savimi ir tvirčiau nusileisti ant kojų po šuolio, tegul jis nors ir Loretos Graužinienės portretą ant pakaušio išsiskuta (nors, geriau pagalvojus, šito tai gal nereikia, kažkokios ribos turi būti).

Jei visai rimtai, niekas aplink čia tiksliai nežino, kodėl tie plaukai dabar nebesulaižomi. Galiu tik spėlioti, kad po pirmojo „Eurovizijos“ pusfinalio buvo atidžiai peržiūrėti kitų artistų pasirodymai, pamatyta, kad tų „sulaižytų“ atlikėjų yra nemažai, ir nuspręsta atrodyti šiek tiek kitaip. Bet šis spėjimas gali būti toli nuo tikrovės.

Galbūt Donatui tikrai staiga užėjo noras rodyti natūralius plaukus, gal tai kokios lažybos ar psichologinis žaidimas – koks skirtumas? Kol internete platinami juokingi paveiksliukai apie jo šukuoseną, o gerbėjai žaidžia žodžių karus, jis šiandien su žmona ir dukra ėjo į vaikų pramogų parką, o tada – į sporto salę, dabar iš viešbučio išvažiavo pavakaroti su Lietuvos ambasadoriumi Švedijoje.

Ir, patikėkite, ta šukuosena jo mintyse – tikriausiai kokioje trisdešimt penktoje vietoje, o ne pirmoje, kaip, regis, daugeliui Lietuvoje besikarščiuojančių „Eurovizijos“ plaukų ekspertų. Tad gal tiesiog nurimkim. Visi tie nervai nieko nepakeis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.