„Eurovizijos“ skandalo atomazga: pašalinta Rusijos žvaigždė

Antradienio popietę „Euroviziją“ sukrėtė skandalas – kilo aistros dėl Rusijos popžvaigždės Anastasijos Stockajos elgesio konkurso komisijos balsavimo metu.

Stokholme prieš porą dienų oficialiai atidarytą „Eurovizijos“ konkursą jau sudrebino skandalas.<br>A.Puttingo nuotr.
Stokholme prieš porą dienų oficialiai atidarytą „Eurovizijos“ konkursą jau sudrebino skandalas.<br>A.Puttingo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Stokholmas

May 10, 2016, 7:38 PM, atnaujinta May 26, 2017, 12:38 AM

Pirmadienio vakarą Stokholme įvyko generalinė „Eurovizijos“ pirmojo pusfinalio repeticija. Pagal konkurso taisykles ji buvo palydoviniu ryšiu transliuojama šiame pusfinalyje balsuojančių šalių vertinimo komisijoms. Jos jau pirmadienį įvertino visus pusfinalio pasirodymus – komisijos balai kiekvienoje šalyje lemia 50 procentų galutinių rezultatų.

Skandalas kilo, kai internete išplito Rusijos komisijos narės, Ukrainoje gimusios dainininkės Anastasijos Stockajos padarytas įrašas. Jame matyti, kaip dainininkė balsavimo lape žymisi favoritus, taip pat šmėsteli ekrane rodomų Armėnijos ir Olandijos pasirodymų fragmentai.

Konkurso transliacijos medžiaga iki pusfinalio turi būti laikoma paslaptyje. Komisijos balai taip pat slepiami – jie atskleidžiami tik po konkurso. Todėl A.Stockaja, pati į internetą paleidusi tokį įrašą, savo elgesiu sukėlė skandalą „Eurovizijos“ užkulisiuose.

Konkursą rengianti Europos transliuotojų sąjunga (EBU) pažadėjo ištirti šį incidentą, o antradienio vakarą paskelbė tyrimo išvadas.

Anot jų, Rusijos komisija iš esmės nepažeidė taisyklių – išplatintame įraše nėra atskleisti komisijos balsavimo balai. Tačiau toks A.Stockajos elgesys nesuderinamas su „Eurovizijos“ komisijos narių darbo dvasia ir metodais.

EBU pabrėžė, kad Rusijos transliuotojas RTR atsiprašė konkurso rengėjų, taip pat – Armėnijos ir Olandijos transliuotojų.

Be to, RTR savo iniciatyva anuliavo A.Stockajos balsavimo rezultatus ir pašalino ją iš komisijos. Kitų keturių komisijos narių balai bus įskaityti.

Šeštadienį vyksiančiame konkurso finale vietoj A.Stockajos balsuos kitas komisijos narys, kas jis – kol kas neatskleidžiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.