Albumo apžvalga. „Arbata“ „Visiems saviems iš mėnulio“

Grupė „Arbata“.
Grupė „Arbata“.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 19, 2016, 5:54 PM, atnaujinta May 25, 2017, 12:32 AM

Dainininkui Andriui Zalieskai galima pavydėti atsidavimo savo aistrai. Su savo grupe „Arbata“ jis kuria jau 15 metų – be ryškesnio šuolio į populiarumą, nors kartais atrodo, kad iki jo trūksta labai nedaug.

Visiems saviems iš Mėnulio“ – dar vienas gražios, svajingos, kartais aštresnės muzikos albumas, balansuojantis tarp roko ir dainuojamosios poezijos. Kažkas per vidurį tarp dviejų kitų Andrių – Mamontovo ir Kaniavos.

Su tekstais apie pasigėrimą, ilgesį ir meilę, „Arbata“ tobulai atitinka romantiškos studentų grupės stereotipus – tik sukauptas bagažas jau pernelyg didelis, kad taip vadintum. Kartais tie įmantrūs dainų žodžiai pakiša koją. „Mūsų būry – Che Guevarra, Kulverstūkas ir Zoja“, – tik jiems patiems suprantamais kodais dainuoja „Arbata“, prarasdama į tas mįsles gilintis neturinčiųjų laiko dėmesį.

Vienas gražiausių albumo kūrinių – gaivi ir pakili „Ateina ruduo (pavasariu jot)“, įrašyta su Raminta Naujanyte-Bjelle. Viena didžiausių staigmenų – pankiškas rėkimas dainoje „Mudu abu“. O šiaip – paprastas, melodingas poetiško roko albumas, ir tiek.

Jei dainą „Laikas namo“ atliktų Marijus Mikutavičius, ją tikriausiai transliuotų visos Lietuvos radijo stotys. Dabar taip nėra – „Arbata“ tikriausiai yra pernelyg santūri, kukli, lietuvių kalbai ištikima (ir gal dėl to tarp jaunų miestiečių kiek nemadinga), į scenos priekį niekaip neišsiveržianti grupė.

Tai, žinoma, nesumenkina jos kūrybos – bet būtų smagu, jei šį tikrai neblogą albumą išgirstų kuo daugiau žmonių.

Įvertinimas – 7 iš 10. Dainos „Tikrai užteks“ ir „Viena diena“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.