Lietuvoje sulauksime ir Džamalos, ir Sergejaus Lazarevo

Prieš keletą dienų pasibaigusio „Eurovizijos“ konkurso gerbėjai turi priežastį džiaugtis – į Lietuvą atvykti ketina net keletas šių metų renginio žvaigždžių.

Džamala „Eurovizijoje“ užėmė pirmąją, S.Lazarevas – trečiąją vietą.<br>AP nuotr.
Džamala „Eurovizijoje“ užėmė pirmąją, S.Lazarevas – trečiąją vietą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2016, 6:56 PM, atnaujinta May 25, 2017, 12:32 AM

Lrytas.lt žiniomis, jau baigtos derybos su „Eurovizijoje“ dainavusiais keleto šalių atlikėjais, kurie antroje metų pusėje surengs koncertus mūsų šalyje.

Spalio pabaigoje pasirodymus Vilniuje ir Klaipėdoje surengs „Eurovizijos“ laimėtoja – Ukrainos dainininkė Džamala, savaitgalį Stokholme nuskynusi pergalę kūriniu „1944“.

Ukrainos didvyre po šio konkurso tapusi dainininkė sostinėje ir uostamiestyje atliks populiariausias savo dainas ir kūrinius iš naujausio albumo „Podich“.

Už pergalę „Eurovizijoje“ dainininkę Ukrainos prezidentas Petro Porošenka paskelbė šalies liaudies artiste, ji jau sulaukė daug pasiūlymų pradėti politinę karjerą, tačiau tvirtina, kad neketina to daryti ir liks ištikima muzikai.

Lapkritį Vilniuje pasirodymą surengs dainininkas Sergejus Lazarevas – Rusijos atstovas, kurio daina „You Are The Only One“ „Eurovizijoje“ užėmė trečiąją vietą, o konkurso žiūrovų balsavime buvo įvertinta geriausiai.

Šio koncerto tiksli data turėtų būti paskelbta kitą savaitę. S.Lazarevas – buvęs populiaraus dueto „Smash!“ narys, tęsiantis sėkmingą solinę karjerą. „Eurovizinį“ numerį parengti jam padėjo graikų režisieriai ir choreografai, vienas kūrinio autorių – populiarus dainininkas Filipas Kirkorovas.

Rusijoje jis laikomas tikruoju šių metų konkurso laimėtoju – šioje šalyje netgi sukurta peticija Europos transliuotojų sąjungai, raginanti persvarstyti rezultatus ir atimti pergalę iš Ukrainos.

Lrytas.lt žiniomis, šalies koncertų rengėjai derasi su dar keliomis šių metų „Eurovizijos“ žvaigždėmis.

Konkurso išpopuliarinti atlikėjai ir anksčiau ne sykį yra lankęsi Lietuvoje – mūsų šalyje ne kartą koncertavo „Lordi“, Alexanderis Rybakas, pernai pasirodymus surengė Loreen ir Mansas Zelmerlowas. Jis, beje, šįmet sugrįš į Lietuvą – praėjusių metų „Eurovizijos“ laimėtojas surengs koncertą Jūros šventoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.