„The Tiger Lillies“ norai: jokių „apšildytojų“ ir daug dūmų

Birželio 8 dieną, trečiadienį, Vilniaus kongresų rūmuose pasirodymą surengsianti britų grupė „The Tiger Lillies“ koncerto organizatoriams pateikė savo pageidavimų sąrašą.

„The Tiger Lillies“.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
„The Tiger Lillies“.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2016, 11:59 AM, atnaujinta May 24, 2017, 10:48 PM

Nors „išskirtiniu scenos reiškiniu“ dažnai tituluojama grupė ekstravagantiškų norų neišreiškė, tačiau jos pageidavimų sąrašas – kaip ir kūryba – nuspalvintas ironijos ir juodo humoro.

Nors „The Tiger Lillies“ Vilniuje „apšildyti“ siūlėsi ne viena grupė, tačiau atlikėjai su tuo griežtai nesutiko.

„Tikimės, kad žmonės į koncertą ateina pamatyti mūsų, taigi mes taip pat nepageidaujame jokių „apšildančių“ atlikėjų. Ir visai nesvarbu, kokie geri, maži, mieli, panašūs į mus ar kitokie jie būtų.

Manome, kad po daugiau nei 25 metų scenoje tai yra sąžiningas pageidavimas“, – sako grupė, gerbėjams žadanti dviejų dalių koncertą, kurio metu pristatys savo naująjį albumą „The Story of the Franz Biberkopf“.

„Groti grupėje – troškinantis darbas, tad mes būsime daug laimingesni, jei po koncerto galėsime įsilieti į minią turėdami po butelį šalto alaus savo rankose“, – pageidavimų sąraše nurodo grupė, paprašiusi bent 12 butelių šalto lagerio alaus į persirengimo kambarį prieš koncertą, trijų butelių – pertraukos metu ir trijų – po koncerto.

Beje, „The Tiger Lillies“ nurodo, kad alus jokiu būdu negali būti amerikietiškas lageris.

Be itin detalių instrukcijų, kokie muzikiniai instrumentai turi būti scenoje, atlikėjai organizatoriams pateikė pageidavimus apšvietimui. Scenos pankai, garsėjantys ypatingos atmosferos pasirodymais, ir šį kartą žiūrovus apgaubs mistikos aura.

Nurodoma, kad apšvietimas turi priminti ketvirtojo dešimtmečio kabaretą, ekspresionistų filmus, teatrą, tad koncerto metu negali būti naudojami prožektoriai su halogeninėmis lempomis, lazeriai ar kiti modernūs apšvietimo efektai. Be to, grupė pageidauja kuo daugiau miglos ir dūmų, kurie dera prie jos stilistikos. „Kuo daugiau rūko, tuo geriau“, – sako „The Tiger Lillies“.

Taip pat organizatoriams atlikėjai nurodė pageidaujantys skristi ne tokiomis pigiomis oro linijomis kaip „Ryanair“, „EasyJet“ ar „Air Baltic“, gyventi keturių-penkių žvaigždučių viešbutyje, kuris būtų butikinio, klasikinio ar meniško stiliaus. Be to, atlikėjai pageidauja apsistoti netoli miesto centro.

Turint omenyje, kad talentingieji scenos anarchistai, koncertuojantys svarbiausių teatrų salėse, mielai ieško įkvėpimo gatvėse ir baruose, ekstravagantiškąją Martyno Jacqueso, Adriano Stouto ir Jonas Gollando trijulę birželio naktį galbūt sutiks ir vilniečiai.

„The Tiger Lillies“ Lietuvoje koncertuoja jau ne pirmą kartą ir kiekvienas jų pasirodymas mūsų šalyje sulaukia didelės sėkmės.

Šį kartą į Vilnių jie atvyksta koncertų agentūros „Fors Event“, pernai surengusios įspūdingą Ane Brun pasirodymą, o šiais metais kviečiančios ir į britų daininkės Joss Stone pasirodymą, kvietimu.

Vienintelį „The Tiger Lillies“ pasaulinio turo metu Vilniuje vyksiantį pasirodymą galės stebėti tik 900 žiūrovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.