Chorui geriausia gimtadienio dovana – metalo grupės atvykimas

Nesvarbu, ką veiksi 42-ejų, kiek vaikų auginsi ir kokius kostiumus vilkėsi. Jei tavo asmenybę formavo tokios grupės, kaip „Testament“ – širdyje amžinai liksi metalistu. ŽAS narys Linas Zareckas-Choras paauglystėje nė nesvajojo kada nors išvysti šią kultinę grupę gyvai, bet štai jau antrą kartą savo gimtadienį galės švęsti „Testament“ koncerte.

Paauglystėje žinomas vyras nė nesvajojo, kad pamatys grupę „Testament“.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Paauglystėje žinomas vyras nė nesvajojo, kad pamatys grupę „Testament“.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Grupės lyderis Chuckas Billy prieš kelias dienas šventė gimtadienį.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Grupės lyderis Chuckas Billy prieš kelias dienas šventė gimtadienį.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 27, 2016, 2:57 PM, atnaujinta May 20, 2017, 1:01 PM

Vakar, futbolo fanų apsuptyje prie Baltojo tilto, L. Zareckas šventė gimimo dieną. Kartu su juo „Fanų zonoje“ laiką leido televizininkas Martynas Starkus, „ŽAS“ narys Gidonas Šapiro-Bilas ir kiti bičiuliai. Kitados su draugais Linas keisdavosi užsienio titanų įrašais, o šiais laikais gali jų klausytis gyvai: jau antrą kartą lyg geriausią gimtadienio dovaną jis gauna „Testament“ koncertą Vilniuje. Birželio 29 dieną, trečiadienį, amerikiečiai gros menų fabrike „Loftas“.

„Tai yra viena mėgstamiausių mano grupių. Pradėjau nuo „Metallica“, „Accept“, „Testament“ įrašų. Visi buvome thrash metal fanai. Susitinkame su draugais – klausomės metalo, kas kokį įrašą turi, – prisimena Choras. – Buvo keli kultiniai dalykai: įrašas kasetėje, gaunamas nežinia iš kur, plokštelės, kurių išvis beveik nebuvo, ir plakatas. Turėti „Testament“ plakatą savo kambaryje buvo kažkas tokio, ir aš jį turėjau.“

Iki šiol, užsimanęs pasiklausyti metalo, jis susiranda „Testament“ hitą „Practice What You Preach“. Girdėti grupę šį gabalą atliekant gyvai – dar kiečiau.

„Pirmą kartą „testamentus“ jau po atsikūrimo pamačiau „Wacken Open Air“ festivalyje, Vokietijoje. Paauglystėje negalėjau net pasvajoti, kad juos pamatysiu. Mūsų fantazija nenešė tiek, kad galėtume įsivaizduoti, kaip kada nors šėlsime savo kultinės grupės koncerte. Jie – metalo pradininkai, kumyrai. Smagu, kad tokia grupė gyvuoja. Ko daugiau reikia, jei per tavo gimtadienį vyksta futbolo čempionatas ir dar gali nueiti į „Testament“ koncertą? Idealu“, – sakė Choras.

Malonus sutapimas, kad ir pats grupės lyderis Chuckas Billy prieš kelias dienas šventė gimtadienį. „Iš tiesų nenorėjau sakyti, bet su Chucku taip buvome susitarę... Sakiau jam: broli, džiaugiuosi, kad pasveikai ir jei tik kada nors būsi Lietuvoje, taikyk į birželio pabaigą – atšvęsime abiejų mūsų gimtadienius. Jis man į tai atsakė: Linai, būtinai, aš irgi klausausi tavo įrašų“, – linksminosi L.Zareckas.

Beje, tai beveik galėtų būti tiesa, nes pats Ch. Billy teigė, kad visuomet noriai bendrauja su žmonėmis, kurie klausosi jų muzikos. Per savo būsimąją viešnagę Vilniuje „Testament“ taip pat eis pasivaikščioti po Vilnių. Vokalistas ragino žmones, kurie juos atpažins, nesidrovėti – prieiti, užkalbinti, susidraugauti.

„Labai gera, kad mūsų metalo žvaigždės elgiasi būtent taip. „Iron Maiden“ irgi paprasti žmonės: ėjo į gatves. Turbūt metalistams lengviau nei Marijonui Mikutavičiui – jį pamatę mieste visi graibsto, o „Iron Maiden“ ar „Testament“ eina sau ir niekam nekliūva. O kas ir atpažįsta – ant kaklo nepuola. Aš šiaip irgi iš tokių, kurie nepuola. Tačiau prie „Testament“ prieičiau. Sakyčiau: labas, aš irgi kietas, nusifotografuokime. Su jais norėčiau įsiamžinti, – prisipažįsta Choras. – Tai yra ta grupė, kuri įstrigusi giliai mano smegenyse, ji formavo muzikinį skonį. Tai yra metalo muzikos klasika, istorija. Kaip įvartis patenka į futbolo šimtmečio istoriją, taip ir „Testament“ turi savo eilutes istorijos puslapiuose. Todėl jauniems žmonėms, kurie dabar klausosi kitos kartos metalo grupių, būtinai reikia pamatyti, iš ko visa tai atėjo ir kaip tas metalas gimė.“

„Testament“ koncertas vyks birželio 29 d. ir taps festivalio „Roko naktys 2016“ įžanginiu vakarėliu. Bilietus galima įsigyti festivalio puslapyje rokonaktys.lt ir „Tiketoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.