Lietuvoje koncertuos švedų žvaigždė J. Gonzalezas su orkestru

J.Gonzalezas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
J.Gonzalezas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2016, 11:56 AM, atnaujinta May 19, 2017, 8:20 PM

Švedijos „indie folk“ muzikos žvaigždė Jose Gonzalezas įtraukė Vilnių į savo koncertų turą ir vasario 2 d. „Compensa“ koncertų salėje surengs pirmąjį savo pasirodymą Lietuvoje.

Jis koncertuos su net 22 muzikantų orkestru „The String Theory“, kurį sudaro švedų ir vokiečių muzikų rinktinė.

Šis analogų pasaulyje neturintis styginių projektas, kurio meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas yra pripažintas vokiečių kompozitorius Nackt, padės išpildyti gyvą J.Gonzalezo pasirodymo viziją.

J.Gonzalezas – tikras švedų muzikos ambasadorius. Net šių metų „Eurovizijos“ finale Švedijos muzikos industriją pristatančiame vaizdo klipe jis buvo įvardijimas kaip vienas įdomiausių švedų atlikėjų, nors su „Eurovizija“ nieko bendro neturi. Puikus balsas, savitas skambesys, įkvėpianti pasaulėžiūra, gilūs tekstai ir visa kita patirtis yra daugiau nei muzika.

Įdomu tai, kad J.Gonzalezas – Lietuvos publikai jau pažįstamos švedų grupės „Little Dragon“ vokalistės Yukimi Nagano antroji pusė, biochemijos mokslų daktaras, ateistas ir vegetaras. Kadaise jo tėvai paliko Argentiną ir persikėlė gyventi į antrąjį pagal dydį Švedijos miestą ir pagrindinį šalies uostą Geterborgą. Čia gimė, užaugo ir savo dienas iki šiol leidžia atlikėjas, savo solinę karjerą pradėjęs dar prieš 14 metų.

Namuose įrengtoje studijoje buvo įrašytas ir praėjusiais metais išleistas paskutinis J.Gonzalezo studijinis albumas „Vestiges & Claws“, kuris šiais metais jam pelnė prestižinį „Impala“ apdovanojimą už geriausią metų albumą, išleistą Europoje. Tokį pat nepriklausomą apdovanojimą kiek anksčiau yra gavusios tokios muzikos pasaulio žvaigždės kaip Caribou, Adele ir „The xx“.

Šis 10 kūrinių albumas jau trečiasis šiam visada tik pirštais gitara grojančiam „indie folk“ muzikos burtininkui. J.Gonzalezas šį albumą įrašė savo jėgomis – be jokios leidybinės kompanijos ir prodiuserių pagalbos.

Daug talento, aksominis balsas, pasaulinis pripažinimas, pasiekimų lentyna, kritikų pagyros, Beno Stillerio režisuoto „The Secret Life Of Walter Mitty“ filmo garso takelis, kolaboracijos su kitais kūrėjais, visų mėgstamos grupės JUNIP etiketė ir du grupės albumai, Lietuvoje jau rodytas dokumentinis filmas „The Extraordinary Ordinary Life of José González“ ir kiti gražūs dalykai kuria išskirtinę J.Gonzalezp istoriją ir paveikslą.

Pridėkite dar vieną už kitą geresnius „Joy Division“, „Massive Attack“, Bruce'o Springsteeno, Kylie Minogue „koverius“ ar „The Knife“ hito „Heartbeats“ versiją. Juk prisimenate „Sony Bravia“ reklamą, kurioje tūkstančiai spalvotų kamuoliukų sukūrė mažą stebuklą San Fransisko gatvėse? Joje ir panaudotas šis visur skambantis J.Gonzalezo įrašas.

J.Gonzalezo klipas „Stay Alive“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.