Albumo apžvalga. Eltonas Johnas „Wonderful Crazy Night“

Tai – jau 32-asis studijoje įrašytas sero Eltono Johno albumas, kurį išgirsti lietuviai turi papildomą priežastį, mat lapkritį britų dainininkas jį pristatys ir Vilniaus „Siemens“ arenoje.

E.Johnas.<br>AP nuotr.
E.Johnas.<br>AP nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 6, 2016, 1:46 PM, atnaujinta May 19, 2017, 5:20 PM

Kita vertus, nežinia, ar naujų šio menininko dainų apskritai kam nors reikia – jis tiek gerų kūrinių yra prirašęs, kad bet koks naujas kūrinys koncertuose atrodo kiek erzinantis ir užimantis „to seno, gero hito“ vietą.

Wonderful Crazy Night“ dar sykį įtikinamai primena, kad E.Johnas, kaip čia pasakius, senokai nebėra paauglys. Dingo į dangų kylančios natos – dainininko balsas jau daug metų yra sodrus ir gana žemas. Dingo bandymai pataikauti madoms ir sintetiniai garsai – jau ne pirmas E.Johno albumas rodo jo sugrįžimą prie savo šaknų, paprasto gyvo skambesio.

Tai gana „nuogas“ albumas be jokio išsidirbinėjimo – dešimt dainų, kuriose yra bliuzo, roko, kantri elementų, ryškus pianino skambesys ir daug labai giedros nuotaikos. Įspūdis – kad E.Johnas yra visiškai atsipalaidavęs, mėgaujasi kiekviena akimirka. Taip tikriausiai buvo, nes po dešimties metų pertraukos albumą jis įrašė su savo grupės nariais.

Dainos „Looking Up“ ir ypač linksma, spartaus tempo „Guilty Pleasure“ skamba taip, lyg dainininkas grotų bare draugams. Atrodo, kad jo balse net gali girdėti šypseną. Bet, žinoma, yra ir privaloma baladė – „A Good Heart“, kurioje Eltonas Johnas užsimena apie per greitai prabėgusius metus.

Parako šis veteranas dar turi – ir ne tik dvi su puse valandos trunkantiems koncertams. Taip, „Wonderful Crazy Night“ nėra nė vienos dainos, kuri galėtų prilygti „Candle In The Wind“, „Sacrifice“ ir kitiems sero šedevrams. Tačiau sulaukęs 69-erių, Eltonas Johnas vis dar leidžia padorią, gerai sukurtą muziką.

Įvertinimas – 8 iš 10. E.Johno vaizdo klipas „In The Name Of You“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.