Lietuvos žvaigždės išdrąsėjo: kas dar surengs koncertus arenose?

Rengti koncertus didžiausiose Lietuvos arenose jau nebėra iššūkis, kurį priimti sugeba tik užsienio scenos žvaigždės.

Dainininkai (iš kairės) Jazzu, V.Baumila ir K.Kerbedis dar šią žiemą gali surengti koncertus didžiausiose Lietuvos salėse.<br>G.Bitvinsko ir T.Bauro nuotr.
Dainininkai (iš kairės) Jazzu, V.Baumila ir K.Kerbedis dar šią žiemą gali surengti koncertus didžiausiose Lietuvos salėse.<br>G.Bitvinsko ir T.Bauro nuotr.
Jazzu (nuotr.) su bendražygiu L.Somovu Lietuvos arenose koncertuos jau ne pirmą kartą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jazzu (nuotr.) su bendražygiu L.Somovu Lietuvos arenose koncertuos jau ne pirmą kartą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ambicijų koncertuoti arenose turi ir V.Baumila.<br>T.Bauro nuotr.
Ambicijų koncertuoti arenose turi ir V.Baumila.<br>T.Bauro nuotr.
R.Kazlas (nuotr.) užkulisiuose minimas kaip atlikėjas, kurio balsas šįmet skambės arenose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Kazlas (nuotr.) užkulisiuose minimas kaip atlikėjas, kurio balsas šįmet skambės arenose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Džordana Butkutė su vyru Elegijumi Strasevičiumi.<br>R.Šeškaičio nuotr.
Džordana Butkutė su vyru Elegijumi Strasevičiumi.<br>R.Šeškaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

2016-07-07 06:27, atnaujinta 2017-05-19 16:24

Prieš keletą metų tik vienas kitas Lietuvos atlikėjas drįso rengti pasirodymus salėse, kuriose telpa tūkstančiai žiūrovų, o vien šiemet jų skaičius gali viršyti dešimtį.

Keletas atlikėjų jau paskelbė, kad antroje metų pusėje rengs gastroles didžiausiose Lietuvos arenose, o užkulisiuose tokius planus rezga ir daugiau žinomų artistų.

Vilioja šlovė ir uždarbis

„Laukiau dienos, kai arenos nebegąsdins atlikėjų. Dabar matome, kad taip ir nutiko. Labai gerai, kad Lietuvos artistai turi ambicijų ir nenusileidžia vakariečiams.

Žinoma, tos ambicijos turi būti pasvertos“, – sakė kelių populiarių Lietuvos atlikėjų vadybininkas Martynas Tyla.

Anot jo, rengti koncertus arenose dainininkams patrauklu dėl dviejų priežasčių. Pirma, tai lyg simbolinis laiptelis į kitą populiarumo lygmenį, didinantis pasitikėjimą savimi.

Kita priežastis – galimybė per keletą koncertų uždirbti daugiau nei per daugybę mažesnių pasirodymų.

Kita vertus, tai – ir nemaža rizika. Nepardavus pakankamai bilietų, patys atlikėjai ar jų koncertus rengę organizatoriai gali patirti nemažų nuostolių – arenų nuoma, aparatūra, reklama atsieina nepigiai.

Prie arenų – artistų eilė

Keletas atlikėjų jau atskleidė planus rudenį ir žiemą koncertuoti arenoje. Bene ambicingiausiai pasielgė neseniai Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovavęs Donatas Montvydas.

Pavasarį surengęs koncertą Kauno „Žalgirio“ arenoje, jis pažadėjo spalį dainuoti net trijose didžiausiose Lietuvos scenose gastroles simboliškai pavadinęs „Top 3“.

Spalio pabaigoje Klaipėdos, Kauno ir Vilniaus arenose su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru dainuos ir tenoras Merūnas Vitulskis – šiais pasirodymais pristatys naują savo albumą „Muzika – Lietuvai“.

Gruodį šturmuoti Kauno, Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių arenas pasiryžo Inga Valinskienė – šiais koncertais atlikėja paminės savo 50-metį.

Tai – dar ne viskas. Užkulisiuose jau sklinda kalbos apie kitų Lietuvos atlikėjų koncertus, arenose vyksiančius dar šįmet.

Norinčiųjų – vis daugiau

Trejus metus iš eilės arenose koncertavęs Marijus Mikutavičius prisiekė šįmet to nedaryti – pažadas skambėjo M.A.M.A. apdovanojimų ceremonijos scenoje. Tačiau sklando kalbos, kad bent vienas jo koncertas arenose šią žiemą vis dėlto įvyks.

Dainininkas Andrius Mamontovas svarsto apie koncertus arenose, tačiau jie tikriausiai vyks 2017-aisiais – minint jo 50-metį.

Keletą metų iš eilės arenose koncertavusios grupės „Sel“ lyderis Egidijus Dragūnas pernai pažadėjo baigti karjerą Lietuvoje ir jau penkis mėnesius laikosi šio pažado.

Kalbama, kad atlikėjas ketino šią vasarą surengti koncertą sostinės Vingio parke, tačiau dėl įvairių priežasčių šio sumanymo atsisakė.

Vis dėlto jo kolegos neabejoja, kad „Sel“ būtinai sugrįš į sceną, – E.Dragūnas suras dingstį, nes šios grupės muzikos paklausa niekur nedingo.

Gera vieta tuščia nebūna – jau dabar žinoma, kad metų pabaigoje didžiausiose arenose koncertuos Leono Somovo ir Jazzu duetas, jis tai darė ir pernai. Tai turėtų būti paskelbta artimiausiu metu. Pernai šio dueto pasirodymai buvo tokie sėkmingi, tad šįmet dėl jo pešėsi net kelios koncertų agentūros.

Surengti pasirodymus arenose ketina ir aktorius Rolandas Kazlas, į jo koncertus mažesnėse salėse pastaruoju metu išgraibstomi visi bilietai.

Užkulisiuose kalbama, kad koncertus arenose rengs ir dainininkas Vaidas Baumila, tokių planų turi ir scenos veteranas Kastytis Kerbedis.

„Tai nereiškia, kad visi jie tikisi perpildytų arenų. Galima susitarti, kad arenos erdvė būtų sumažinta, pritaikyta keliems tūkstančiams žmonių“, – „Lietuvos rytui“ sakė šalies pramogų verslo užkulisius gerai pažįstantis šaltinis.

Užmojus atvėsino negandos

Dvejus metus iš eilės didžiausiose Lietuvos arenose koncertavusi dainininkė Džordana Butkutė ketina atsitraukti nuo tokių didelių projektų ir šiek tiek sulėtinti karjeros tempą.

Tai atlikėja pranešė mėnesio pradžioje – su nelinksmomis žiniomis iš asmeninio gyvenimo.

Pirmadienį dainininkė palaidojo savo tėvą – praėjus vos keturiems mėnesiams po motinos mirties.

„Sunku ir apsakyti, kas vyksta mano žmonos širdyje“, – kalbėjo dainininkės vyras ir vadybininkas Elegijus Strasevičius, šiuo metu ir pats išgyvenantis ne pačias lengviausias dienas.

Pats žmonos koncertus rengiantis E.Strasevičius prasitarė, kad neseniai savaitę praleido ligoninėje, nes medikai jam diagnozavo jau antrą mikroinsultą.

Vyriškis atviravo ne sykį per pastaruosius porą metų jautęsis blogai, bet į tai numodavęs ranka.

„Negi lakstysi pas gydytojus, kai tiek darbų, kai pats organizuoji koncertus arenose, stadionuose. Kas gi tave pakeis?“ – sakė E.Strasevičius.

Liepos 16-ąją Dž.Butkutė surengs koncertą Klaipėdos vasaros estradoje, kurį pavadino „Neoninės pelių uodegos“.

Po jo dainininkė ir jos vyras ketina daugiau laiko skirti poilsiui – patikino, kad po šių negandų kol kas tikrai neplanuoja rengti dar vienos koncertinės kelionės po Lietuvos arenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.