A. Orlova Valdovų rūmuose koncertuos su ypatinga viešnia

Liepos 14 d. Vilniuje, Valdovų rūmų Didžiajame kieme unikali atlikėja Alina Orlova kartu su muzikantų kvintetu pristatys specialią programą, paruoštą vasaros festivaliui „Midsummer Vilnius“. Publikai pasirodys ir jaunosios kartos klasikinės muzikos žvaigždė – smuikininkė Justina Auškelytė, kuriai padėką skyrė šalies prezidentai.

A.Orlova.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Orlova.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2016, 10:29 AM, atnaujinta May 19, 2017, 12:59 PM

Dešimtmetį scenoje skaičiuojanti A.Orlova po ilgos pertraukos pernai išleido trečiąjį albumą „88“, kurį „Billboard“ muzikos kritikas Kieronas Tyleris pavadino geriausiu metų albumu.

Festivalyje „Midsummer Vilnius“ A. Orlova pasirodys su specialiai suburtu kvintetu, kurio tikra pažiba – smuikininkė Justina Auškelytė, žavinti savo unikaliu muzikiniu jautrumu, lakia vaizduote, virtuozišku atlikimu.

Justina ne kartą triumfavo tarptautiniuose festivaliuose, ji yra apdovanota Lietuvos Respublikos prezidentų Valdo Adamkaus ir Dalios Grybauskaitės padėkomis už muzikinius nuopelnus Lietuvai. Tačiau smuikininkė nesureikšmina savo pasiekimų: „Pelnyti apdovanojimus už atliktus darbus visada nepaprastai malonu, tai skatina siekti didesnių aukštumų. Tačiau didžiausias apdovanojimas ir įkvėpimas aplanko tuomet, kai savo muzikavimu pavyksta suvirpinti klausytojų širdis. Juk didžiausias stebuklas ir yra tai, kad mes, muzikantai, galime pasiekti klausytojų sielos gelmes ir kartu išgyventi ypatingas akimirkas.“

J.Auškelytė jau yra koncertavusi su visais solidžiausiais Lietuvos orkestrais, o praėjusią gegužę ji debiutavo Vienos festivalyje „Wiener Festwochen“. Ten lietuvė atliko austrų kompozitoriaus ir dirigento H.K.Gruberio 2-ąjį koncertą smuikui ir styginiams „Nebelsteinmusik“, pačiam kompozitoriui stovint prie dirigento pulto.

Šiais metais smuikininkė įgijo muzikos magistro laipsnį prestižinėje Niujorko Džiuljardo mokykloje, kuri 2016-aisiais buvo nominuota kaip geriausia pasaulyje aukštoji mokykla atlikimo meno srityje, o buvusių jos studentų sąrašą puošia ryškiausių pasaulio menininkų pavardės, kurių gretose – smuikininkas Itzhakas Perlmanas, violončelistas Yo-Yo Ma, aktoriai Kevinas Spacey ir Robinas Williamsas.

Šiuo metu smuikininkė J.Auškelytė yra grįžusi į gimtąjį Vilnių. Kaip tik ten jos su A.Orlova susitiko, o netrukus parodys, kokių bendrų kūrybos sąlyčio taškų surado.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.