Albumo apžvalga. Jackas Garrattas „Phase“

2005-aisiais tuomet vos 14-metis J.Garrattas dalyvavo britų atrankoje į vaikų „Euroviziją“ -- liko paskutinis su keliolika balų. Dabar kiek juokinga, nes šįmet Jackas gavo Britų muzikos apdovanojimą, skiriamą ryškiausiam naujam šalies talentui, o šis, debiutinis jo albumas tapo populiariausiu Didžiojoje Britanijoje.

J.Garrattas.<br>„Scanpix/Rex“ nuotr.
J.Garrattas.<br>„Scanpix/Rex“ nuotr.
Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 21, 2016, 8:27 PM, atnaujinta May 18, 2017, 4:07 AM

Nieko nuostabaus, nes J.Garrattas – barzdotas romantikas su įsimenančiu balsu, kuriantis išties įdomią popmuziką. Aukštas natas lengvai „imantis“ britas rašo širdgėlos ir liūdnokų apmąstymų pilnas dainas, prikimštas neįprastų garso efektų. „Skaitmeninis ritmenbliuzas“, „naktinė elektronika su didele širdimi“ – kritikai jau gerus metus neriasi iš kailio, bandydami nupasakoti šio vaikino kūrinius.

Pavyzdžiui, dainoje „The Love You're Given“ Jacko balsas skamba visiškai kaip JAV superžvaigždės Justino Timberlake'o, tik štai fonas – kur kas įdomesnis, pilnas dabstepo stiliaus elementų ir net kiek bauginančio ūbavimo.

Tai tikriausiai ir yra didžioji J.Garratto sėkmės paslaptis – kuria melodijas, kurias nesunkiai galima gitara pagroti prie laužo, bet įvelka jas į tokius eksperimentus, kurie patenkina didžiausius snobus. Šalia šių dainų eterio triuškintojai Adele ar Samas Smithas atrodo pernelyg paprasti.

Talento ir jautrumo čia – per akis. Europa ne taip jau dažnai girdi tokią išradingą ir subtiliai pateiktą popmuziką, tad J.Garrattas nusipelno visų ant jo galvos byrančių komplimentų. Būtų smagu, jei jų išgirsti atvyktų ir į Lietuvą – Latvijos festivalyje „Positivus“ prieš metus jau lankėsi, bet nuo to laiko jo populiarumas išaugo dešimteriopai.

Įvertinimas – 9 iš 10.

J.Garratto vaizdo klipas „Surprise Yourself“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.