Įvertinkite: „Golden Parazyth“ išleido koncertinį filmą

Įvertinkite: „Golden Parazyth“ išleido neįprastą koncertinį filmą „Simple Man“.<br>R.Šeškaičio ir G.Bartuškos nuotr.
Įvertinkite: „Golden Parazyth“ išleido neįprastą koncertinį filmą „Simple Man“.<br>R.Šeškaičio ir G.Bartuškos nuotr.
Įvertinkite: „Golden Parazyth“ išleido neįprastą koncertinį filmą „Simple Man“.<br>R.Šeškaičio ir G.Bartuškos nuotr.
Įvertinkite: „Golden Parazyth“ išleido neįprastą koncertinį filmą „Simple Man“.<br>R.Šeškaičio ir G.Bartuškos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 3, 2016, 12:21 PM, atnaujinta May 17, 2017, 12:23 AM

Šią savaitę gyvą ir elektroninę muziką derinantys „Golden Parazyth“ ištikimiausius savo gerbėjus pakvietė į Vilniaus kino teatrą „Pasaka“. Dešimtus karjeros metus skaičiuojanti grupė „Golden Parazyth“ čia surengė nemokamą filmo – koncerto premjerą, į kurią netilpo visi norintys.

Dideliame kino teatro ekrane buvo pristatytas naujausias jų darbas „Simple Man“. Vakar šį neįprastą koncertinį filmą Giedriaus Širkos ir Aurimo Vilkišiaus tandemas paviešino internete.

„Simple Man“ – pirmasis bandymas užfiksuoti „Golden Parazyth“ gyvo pasirodymo jėgą ir patirtį kino ekrane. „Owner of My Life“, „Linda“, „Game of Love“ ir „Simple Man“ yra keturi dar niekur taip neskambėję kūriniai, kurie ir sudaro šį koncertinį filmą.

Tai keturios intriguojančios istorijos, narpliojančios skirtingų žmonių gyvenimo siekius. Kiekviena iš dainų turi tam tikrą žinutę, bet „Golden Parazyth“ paliko daug erdvės žiūrovų interpretacijoms.

„Labai geras jausmas pristatyti naujausią savo kūrybą tokiu būdu ir kino teatre. Į filmą „Simple Man“ įdėjome tikrai daug darbo ir viską, ką šiandien turim geriausio. Tai naujas „Golden Parazyth“ etapas, kurio esmė – kolaboracijos su kitais kūrėjais ir ypač muzikantais. Esame labai patenkinti rezultatu ir manom, kad tai gera gyvų įrašų tradicijos tąsa. Juk į premjerą užsiregistravo daugiau nei tūkstantis žmonių. Tikra magija sėdėti pirmoje kino salės eilėje ir stebėti savo kūrinio premjerą dideliame kino teatro ekrane. Vien dėl šios akimirkos norėčiau būti režisieriumi.

Energija ir publikos kvėpavimas tau per petį yra kažkas tokio. Kai baigėsi filmas ir kino ekrane pasirodė titrai, salėje esanti publika ilgai plojo ir šaukė. Tada mane aplankė tas pilnas jausmas, kad tiek daug dirbta ne veltui ir einame teisingu keliu“, – sakė „Golden Parazyth“ narys Giedrius Širka.

Pagrindiniai „Simple Man“ filmavimo darbai vyko šių metų balandžio 25 d. pagrindinėje „Menų spaustuvės“ salėje.

Jame panaudota gyvos įrašų sesijos, kuri truko aštuonias valandas, medžiaga. Pučiamųjų rinktinė arba „Tamsta“ orkestras, kurį sudaro net aštuoni asmenys, styginių kvartetas, gitaristas, bosinės gitaros atlikėjas ir du pritariantys vokalistai padėjo išpildyti gyvo „Golden Parazyth“ pasirodymo viziją. Jokios dokumentikos ir užkulisių šiame filme nėra. Viskas gryna, tikra ir išieškota.

„Iš tiesų smagu, kad taip ilgai brandinta idėja virto kūnu. Šis neįprastas koncertinis filmas „Simple Man“ sufleruoja „Golden Parazyth“ ateitį. Mums tai labai reikšmingas įvykis, didžiausias turinio projektas ir geriausias įrodymas, kad judame į priekį.

Net 35 talentingų žmonių komanda padėjo įgyvendinti šį ambicingą mūsų sumanymą ir didžiausias ačiū jiems už tai“, – sakė „Golden Parazyth“ vadybininkas Martynas Butkevičius.

Patvirtinta, kad visi šie keturi kūriniai rugpjūčio 10 d. bus išleisti „Live EP“ pavidale ir skaitmeniniame albume. „Spotify“, „Deezer“, „Apple Music“ ir kitas madingas muzikos klausymosi bei įrašų parduotuves internete papildys dar vienas „Golden Parazyth“ leidinys.

Gyvi įrašai – labai svarbi „Golden Parazyth“ kūrybos dalis. Tai itin populiarus muzikos pristatymo formatas pasaulyje. Šiandien daugelis „Golden Parazyth“ gerbėjų „Memory Garden“ versiją, filmuotą senajame taxi parke, dainuoja atmintinai.

Savo muzikos kataloge „Golden Parazyth“ taip pat turi „Animal Traffic“ ir „In The Night“ įrašus iš „Vasaros terasos“, keletą akustinių įrašų ir jau legendinį valandos trukmės pasirodymą iš jaukiai vintažinės LRT studijos. Koncertinis filmas „Simple Man“ – dar vienas užtikrintas „Golden Parazyth“ numeris ir pavykęs eksperimentas su kitais lietuvių muzikantais.

Tai jau nebe pirmas kartas šiais metais, kada „Golden Parazyth“ išstoja gyvai su kitais atlikėjais. Birželio pabaigoje Lenkijos mieste Žešuve „Golden Parazyth“ didžiuliame futbolo stadione surengė jungtinį pasirodymą su lenkų pop muzikos žvaigžde Natalia Nykiel ir jos grupe.

Šį pasirodymą gyvai stebėjo beveik 20 tūkstančių žmonių ir tiesiogiai transliavo lenkų nacionalinė televizija TVP2. KTU diplomų įteikimo šventėje, kurį vyko pilnoje „Žalgirio“ arenoje, „Golden Parazyth“ taip pat talkino profesionalūs muzikantai.

Paskutinis „Golden Parazyth“ pasirodymas Vilniuje be stogo šiais metais planuojamas rugsėjo pirmąją „Vasaros terasoje“. Tai bus pirmasis toks solinis „Golden Parazyth“ koncertas, kuriame pasirodys ir daugiau muzikantų. Patvirtinta, kad „Simple Man“ kūriniai taip pat bus pristatyti gyvai. Toks „Golden Parazyth“ pasirodymas skamba kaip geras planas taip pradėti rudens koncertų sezoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.