Išgirskite: grupės „Žalvarinis“ lyderis pradeda solinę karjerą

R.Semeniukas.<br>D.Čėplos nuotr.
R.Semeniukas.<br>D.Čėplos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-05 11:27, atnaujinta 2017-05-14 01:10

Žymus gitaristas, dainų autorius, grupės „Žalvarinis“ lyderis, Marijaus Mikutavičiaus grupės narys Robertas Semeniukas pristato solinę dainą.

Daina „Kai sugrįši į namus“ gimė šių metų rugpjūčio mėnesį, kuomet gitaristas nusipirko ukulelę. Mėginant perprasti šį instrumentą gimė pradinė dainos versija. Vėliau, laukiant žmonos sugrįžtant iš trumpų atostogų, atsirado ir tekstas.

Daina lengva, vasariška, apie įsimylėjimą, pirmąją kibirkštį, kuriai įsižiebus, žmogus tampa lyg nesavas, galbūt kažkiek trenktas, pakylėtas nuo žemės. Pabaigoje skambantis choras byloja jog tai paliečia kiekvieną mūsų, mes visi galime ir privalome vieni kitus gerbti ir mylėti, daryti gerus darbus, stengtis būti išvien.

„Įrašyti solinę dainą man norėjosi jau labai seniai, tik vis neatrasdavau tam laiko. O šią vasarą kaip tik pasitaikė proga, tai padaryti. Įrašai prasidėjo Kaune esančioje legendinėje „Lapės records“ studijoje, kurioje Jonas Lengvinas įrašė būgnų partiją, vėliau viskas persikėlė į Vilnių.

Čia prisijungė grupės „Bix“ bosistas Tadas Žukauskas, pritariantys vokalistai – Kotryna Čereškevičiūtė, Eglė Gadeikytė ir Mantvydas Čiuplys. Dainos suvedimas buvo atliktas Rygoje. Įrašų sesija praėjo itin sklandžiai ir linksmai, dirbti su tokia profesioanlų komanda yra be galo lengva ir įdomu.

Aš mėgstu gyvą skambesį, man labai svarbi yra kūrinio estetika, nemėgstu sintetinių, negyvų garsų, esu gana senamadiškas. Pastaruoju metu klausausi daug kantri muzikos, bliuzo, tai gerai atsispindi šiame kūrinyje. Įrašinėti dainas su profesionaliais muzikantais ir dar keliose studijose tikrai nėra pigus malonumas, tačiau man tai patinka, žinau, kad tai prasminga ir verta pasistengti dėl tikrų muzikos mylėtojų“, – sako R.Semeniukas.

Jis juokais prisipažįsta, kad nėra „superinis“ dainininkas. „Tačiau klausą turiu gerą ir manau, kad man puikiai pavyko perteikti vasariškas nuotaikas, buvimą prie jūros ir pozityvą, kuris gimsta dviejų įsimylėjusių žmonių gyvenime.

Po 15 metų grojant ir kuriant grupei „Žalvarinis“ bei kitiems žymiems Lietuvos atlikėjams, natūraliai kyla noras pamėginti kažką savo. Tad galima sakyti, kad oficialiai pradedu solinę karjerą“, – šypsosi Robertas.

Kviečiame įvertinti jo pirmąją solinę dainą:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.