Jay-Z priklausanti platforma „Tidal“ patyrė milžiniškų nuostolių

Amerikiečių reperiui Jay-Z priklausanti muzikos klausymosi internetu platforma „Tidal“ pernai patyrė didelių nuostolių ir susiduria su mokėjimo problemomis, antradienį skelbia Norvegijos verslo dienraštis „Dagens Naeringsliv“.

Jay-Z ir Beyonce.<br>Scanpix nuotr.
Jay-Z ir Beyonce.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-13 18:24, atnaujinta 2017-05-13 04:20

„Tidal“ kontroliuojanti bendrovė „Aspiro“ pernai patyrė 239,5 mln. Švedijos kronų (25,1 mln. eurų) nuostolių, skelbia dienraštis, išanalizavęs bendrovės duomenis. „Tidal“ yra pagrindinis šios bendrovės aktyvas.

Leidinio duomenimis, „Tidal“, kurią Jay-Z priklausanti holdingo grupė „Project Panther Bidco“ praėjusių metų kovą nusipirko už 56 mln. JAV dolerių, vėluoja atlikti maždaug šimtą mokėjimų, kurių bendra vertė siekia 390 tūkst. eurų.

„Aspiro“ tokio pranešimo nekomentuoja.

„Dagens Naeringsliv“ taip pat rašo, kad Jay-Z advokatai kaltina buvusius „Tidal“ savininkus, įskaitant Norvegijos žiniasklaidos grupę „Schibsted“, pateikus netikslią informaciją apie savo vartotojus ir pagrąžinus finansinius rodiklius prieš įmonės pardavimą. Šie tokius kaltinimus neigia.

Birželio pabaigoje „The Wall Street Journal“ skelbė, kad JAV technologijų kompanija „Apple“ veda derybas dėl galimo „Tidal“ įsigijimo.

„Tidal“ smarkiai išpopuliarėjo šių metų pradžioje, kuomet Jay-Z žmonos Beyonce albumas „Lemonade“ buvo išleistas išskirtinai šioje platformoje. Tiesa, jis neturkus jį jau buvo galima įsigyti ir per „iTunes“.

Vėliau per „Tidal“ platformą savo albumus išleido ir Rihanna ir Kanye Westas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.