Pamatykite: Sasha Song benamiams dalijo maistą ir rūbus

Sasha Song.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Sasha Song.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-15 11:49, atnaujinta 2017-05-13 00:56

„Padėk benamiui!“ – taip vadinosi trečiadienį atlikėjo Sashos Song vykdyta socialinė akcija. Akcijos metu be namų likusiems žmonėms buvo dovanoti rūbai, maistas bei kiti gyvybiškai svarbūs daiktai.

Dainininkas, apsirūpinęs maistu bei krūva kasdienių rūbų, apie kuriuos dažniausiai net nesusimąstoma, keliavo per sostinės gatves ir šiuos daiktus dovanojo gatvėje gyvenantiems žmonėms. Asmenims, kuriems šilta striukė ar švarus megztinis tapę prabanga ar sunkiai pasiekiamu dalyku.

Kadaise panašioje situacijoje atsidūręs atlikėjas neslėpė empatijos, jautrumo, nevengė kalbėti apie skaudžią asmeninę patirtį: kiekvieną sutiktą benamį apdovanojo ne tik daiktais, bet ir šiltu pokalbiu bei rūpesčiu.

Kiekvienas žmogus turi savo istoriją ir nėra bejausmis, gatvėje atsidurta dėl įvairių priežasčių, todėl Sasha Song nuoširdžiai domėjosi sutiktųjų gyvenimo istorijomis, klausė, ar jie turi kur miegoti, ką apsirengti artėjant šaltiems orams, kiek metų jie gyvena gatvėje ir pan. Negana to, dainininkas kiekvienam rado šiltą, padrąsinantį žodį ir atsisveikindamas spaudė ranką.

Tai ne pirma socialinė akcija, prie kurios prisideda ar inicijuoja atlikėjas. Šį savaitgalį Sasha Song prisijungė prie „1000 km širdies“ žygio įgyvendinimo ir dainomis kvietė paremti onkologinėmis ligomis sergančius vaikus. Verta pastebėti, kad dainininkas nuolat aktyviai padeda onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams, lanko vaikus, augančius vaikų globos namuose, besilankančius vaikų dienos centruose.

Socialinė akcija „Padėk benamiui!“ nėra reklaminis triukas ar siekis atkreipti dėmesį į save. „Ilgai galvojau, kokią socialinę akciją norėčiau daryti. Padėti benamiams panorau, nes kadaise pats buvau atsidūręs tokioje situacijoje. Kai man buvo 16 ar 17 metų, vienui vienas, be maisto ir namų likau Londone“, – skaudžiais prisiminimais dalijosi atlikėjas. Pasako jo, liūdnos patirtys skatina nenusigręžti nuo gatvėje atsidūrusių žmonių.

Anot atlikėjo, šios akcijos tikslas įvairialypis: tiek realiai, čia ir dabar, padėti benamiams, tiek atkreipti visuomenės dėmesį į šią opią problemą ir paraginti ją spręsti drauge.

„Manau, jog šiai temai dėmesio skiriama labai mažai. Retai tokias akcijas darau viešai, tačiau šįkart nusprendžiau ją atlikti viešai, kadangi noriu paskatinti žmones nenusigręžti, kartais nepagailėti kelių eurų ir nupirkti maisto, jį padovanoti žmogui, kuris net neturi kur gyventi“, – ragino dainininkas.

Nufilmuoti jo akcijos vaizdai:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.