Lietuva šįmet negrįš į vaikų „Eurovizijos“ konkursą

Trečiadienį paskelbtas šį rudenį Maltoje vyksiančio vaikų „Eurovizijos“ konkurso dalyvių sąrašas.

Vaikų „Eurovizija“ šįmet vyks Maltoje.
Vaikų „Eurovizija“ šįmet vyks Maltoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2016, 11:07 AM, atnaujinta May 11, 2017, 9:24 PM

Europos transliuotojų sąjunga paskelbė, kad lapkričio 20-ąją vyksiančio konkurso scenoje susirungs 17 šalių atstovai. Tarp jų, kaip ir keletą pastarųjų metų, nėra Lietuvos pavadinimo.

Keturis kartus vaikų „Eurovizijos“ konkurse dalyvavusi Lietuva pastarąjį sykį savo atstovus į konkursą siuntė 2011-aisiais – tais metais renginyje dainavo Paulina Skrabytė.

Geriausias Lietuvos rezultatas šiame konkurse – Eglės Jurgaitytės 2008-aisiais pelnyta trečioji vieta.

LRT delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas jau anksčiau yra minėjęs priežastis, dėl kurių dalyvauti vaikų konkurse atsisakyta.

Anot jo, dalyvavimui reikia nemažo starto mokesčio, o Lietuvos žiūrovų susidomėjimas šiuo konkursu buvo gana nedidelis.

Be to, kelia abejonių ir konkurso formatas – jame rungiasi ir visai vaikiškas dainas atliekantys pypliai, ir į popžvaigždes besilygiuojantys paaugliai. Beje, renginyje nedalyvaus ir kitos Baltijos šalys.

Konkurse rungsis dainininkai, kuriems – nuo 9 iki 14 metų. Malta šį konkursą surengs jau antrą sykį per pastaruosius trejus metus.

Nors vaikų konkurse nėra taisyklės, kad laimėjusi šalis turi rengti kitų metų varžybas, pernai vaikų „Euroviziją“ laimėjo būtent maltietė – keturiolikmetė Destiny Chukunyere, kuri už šią pergalę buvo apdovanota prezidentės medaliu už nuopelnus šaliai.

Kaip ir pernai, konkurse dalyvaus Albanija, Armėnija, Australija, Baltarusija, Bulgarija, Gruzija, Airija, Italija, Olandija, Malta, Makedonija, Rusija, Serbija ir Ukraina.

Į konkursą grįžta pernai jį praleidęs Kipras, nuo 2012-ųjų nedalyvavęs Izraelis ir po daugiau nei dešimties metų vėl dalyvauti nusprendusi Lenkija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.