V. Matačiūnaitės suburtas orkestras atšventė smagią sukaktį

Dar pernai rugsėjį specialiai LRT muzikiniam projektui „Vario audra“ Vilijos Matačiūnaitės suburta net 18 muzikantų komanda turėjo vieną tikslą – unikaliame pučiamųjų orkestrų konkurse parodyti, ką sugeba muziką mylintys ir bendrą tikslą turintys jaunieji talentai.

V.Matačiūnaitės orkestras gimtadienį šventė klube „Tamsta“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
V.Matačiūnaitės orkestras gimtadienį šventė klube „Tamsta“.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-12 13:56, atnaujinta 2017-05-11 01:03

Ir nors nugalėtojų titulo orkestras nenušlavė, tačiau muzikinį ryšį pajuto ir jau metus tęsia sėkmingą kūrybinę veiklą.

„Nors „Vario kirtis“ buvo suburtas tik vienos televizijos laidos tikslui, ilgainiui ši idėja peraugo į perspektyvų projektą, kuriame didelę patirtį turintys talentingi muzikantai padeda mažesnę sceninę patirtį turintiems grupės nariams daryti didžiulę pažangą. Būtent todėl, stengiausi šį projektą išlaikyti kartu, nes tikėjau, kad drauge galime įgyvendinti daugybę puikių idėjų“,- apie pačios suburtą grupę atsiliepia Vilija.

Neseniai audringai pažymėję grupės vienų metų kūrybinę sukaktį, muzikantai įsitikino, kad per šiuos metus jau spėjo suburti ištikimų gerbėjų ratą: „Turėjome puikų koncertą muzikos klube „Tamsta“, kuriame gausiai susirinko mus mėgstančių ir mūsų muziką mylinčių žmonių – būtent juos ir norėjome matyti mūsų šventėje“,- pasakoja Vilija ir tikina, kad nors „Vario kirtis“ dar nėra plačiai žinomas, tačiau tolimesni planai žada apie projektą pranešti garsiau nei iki šiol. „Dirbdama su šiuo projektu anksčiau norėjau, kad talentingi žmonės taptų šeima ir tiesiog padėtų vieni kitiems jų muzikiniame kelyje. Dabar tikime, kad jų muzikinis kelias gali būti ir ši grupė, kuriai planuojame paruošti autorinę muzikos programą“,- planais dalinasi Vilija ir kalbėdama apie naujų programų ruošimą neatsitiktinai sako „mes“, mat praeitą savaitę prie jų projekto prisijungė žinomas saksofonininkas ir Lietuvos džiazo perspektyva tituluojamas Rokas Jaunius, tapęs orkestro vadovu.

Poreikis turėti orkestro vadovą, pasak V.Matačiūnaitės, kilo todėl, jog ir solinę veiklą vykdanti atlikėja pastebėjo, jog viskam tiesiog nebeužtenka laiko, tad reikėjo rasti būdą suvaldyti šiek tiek matomą grupės išsiblaškymą.

Apie R.Jauniaus, kaip orkestro vadovo, pasirinkimą Vilijai ilgai galvoti nereikėjo: „Orkestre nemažai Roko bičiulių, tad muzikantai tiesiog pasiūlė patys. Panašu, kad tvirtai žino, kad šis žmogus sugebės kartu su komanda pasiekti puikių rezultatų“.

R.Jaunius taip pat yra ir ilgametis tarptautinio džiazo kvarteto „RJQ“ lyderis, su kuriuo pasirodymus rengė ne tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose, bet ir tarptautiniuose festivaliuose bei didžiosiose koncertų scenose, tad gebėjimo sėkmingai suvaldyti muzikantų grupę, „Vario kirčio“ talentai nekvestionuoja.

O štai R.Jaunius, paklaustas apie „Vario kirčio“ perspektyvas, konkretus: „Orkestrui trūko geležinės rankos. Turime puikių, talentingų ir perspektyvių muzikantų komandą, tad geras molis jau yra, belieka iš jo nulipdyti plačiai auditorijai žinomą ir mylimą bigbendą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.