Atima žadą: „The Rolling Stones“ už koncertą susižėrė milžinišką sumą

Kurios pasaulio žvaigždės vertos didžiausių pinigų už bilietą? Tos, kurios scenoje – jau penkis dešimtmečius.

Net 54 metus gyvuojanti grupė „The Rolling Stones“ – viena daugiausia uždirbančių pasaulyje.<br>AP nuotr.
Net 54 metus gyvuojanti grupė „The Rolling Stones“ – viena daugiausia uždirbančių pasaulyje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-14 19:10, atnaujinta 2017-05-10 20:52

Savaitgalį Kalifornijoje, Kolorado dykumoje, vyko muzikos festivalis, kuris jau vadinamas brangiausiu istorijoje.

Į renginį „Desert Trip“, kuris bus pakartotas kitą savaitgalį, visi 150 tūkstančių bilietų buvo išgraibstyti per 5 valandas – kai buvo paskelbta apie šį renginį.

Pigiausias dienos bilietas kainavo 199 JAV dolerius (apie 178 eurus), o brangiausias trijų dienų – 1599 dolerius (apie 1435 eurus), bet juodojoje rinkoje jų kaina siekė 3000 dolerių (apie 2700 eurų).

Kitas įdomus skaičius – festivalyje grojusių muzikantų amžiaus vidurkis siekė 72,5 metų.

Plačiai atvėrė pinigines

Apskaičiuota, kad bilietų į festivalį parduota maždaug už 160 milijonų JAV dolerių (apie 143 milijonus eurų).

Atsisveikinti su tokiais pinigais amerikiečius ir turistus iš kitų šalių paskatino pribloškianti programa, į kurią pavyko sukviesti net keletą tikrų legendų.

Tai ne tik 54 metus gyvuojanti britų grupė „The Rolling Stones“, bet ir kiti dalyviai – ryškų pėdsaką muzikos istorijoje įspaudę artistai.

Festivalyje koncertavo Bobas Dylanas (vienintelis iš jo dalyvių viešėjęs ir Lietuvoje), buvęs grupės „The Beatles“ narys Paulas McCartney, Neilas Youngas, buvęs „Pink Floyd“ narys Rogeris Watersas ir grupė „The Who“.

Bent vieną jų pamatyti scenoje – nepkartojama šventė bet kuriam vyresnio amžiaus melomanui, o išgirsti visus per vieną savaitgalį – galimybė, kuri atrodė tiesiog neįsivaizduojama.

Juokavo apie amžių

Kad malonumas brangus, niekas nesistebi. JAV žurnalas „Billboard“ skelbia – kiekvienai šiame festivalyje grojančiai grupei už du pasirodymus bus sumokėta mažiausiai po 7 milijonus JAV dolerių (apie 6,28 milijono eurų), o „The Rolling Stones“ gaus gerokai daugiau.

„Šį vakarą jokių juokelių apie amžių, gerai?“ – taip su žiūrovais energingo koncerto pradžioje pasisveikino 73 metų „The Rolling Stones“ dainininkas Mickas Jaggeris. Netrukus pats šią taisyklę sulaužė ir užsiminė, kad šis renginys – lyg senelių pensionas britų roko žvaigždėms.

Per pastaruosius keletą metų grupė, kurios vyriausiam nariui Charlie Wattsui yra 75-eri, šiek tiek sulėtino tempą – jis neberengia metus trunkančių gastrolių, tik kelių koncertų serijas kas keletą mėnesių.

Išleis naują albumą

Sustoti „The Rolling Stones“ neketina – atvirkščiai, prieš pat festivalį pranešė, kad dar šįmet išleis naują albumą „Blue & Lonesome“.

Tai – pirmasis naujas grupės diskas po vienuolikos metų pertraukos ir staigmena gerbėjams, kurie buvo susitaikę, kad „The Rolling Stones“ nebejaučia noro vargti studijoje.

Kita vertus, gruodžio 2 dieną pasirodysiantį įrašą nauju galima vadinti tik sąlygiškai.

Pirmą kartą „The Rolling Stones“ istorijoje visi albumo kūriniai – ne pačios grupės sukurtos dainos, o seni kitų atlikėjų bliuzai. Du iš jų padėjo įrašyti britų gitaristas Ericas Claptonas.

„Esame priblokšti to, kaip mus sutinka publika.

Todėl ir grosime tol, kol galėsime“, – pažadėjo M.Jaggeris.

Rokeriai džiaugiasi vėlyva tėvyste

Kad širdyje – ne sutema, „The Rolling Stones“ muzikantai įrodinėja ne tik scenoje, bet ir asmeniniame gyvenime.

Į grupės pasirodymą festivalyje 69-erių gitaristas Ronnie Woodas atvyko su savo mažylėmis – dvynukėmis Gracie ir Alice, kurių šių metų gegužę susilaukė su savo trečiąja žmona, 31 metais už jį jaunesne Sally Humphries.

Vasarą paskelbta, kad M.Jaggeris irgi sulauks dar vienos atžalos. Kūdikio laukiasi jo draugė – 44 metais už rokerį jaunesnė amerikiečių balerina Melanie Hamrick. Tai bus aštuntasis „The Rolling Stones“ dainininko vaikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.